DSFamília i nens

Consells per triar l’opció que ens pot anar millor

Us proposem algunes recomanacions pel moment, no sempre fàcil, d’escollir centre de formació
Us proposem algunes recomanacions pel moment, no sempre fàcil, d’escollir centre de formació / CEDIDA

– Sergi Estapé –

Un dels moments importants quan l’alumne té decidit quin cicle formatiu vol cursar és el de triar el centre. És lògic i més que obvi que el centre ha d’oferir la titulació que persegueix l’alumne. Cal saber si els estudis corresponen a la mateixa família professional o si s’estudia un cicle mitjà, conèixer si es pot continuar al mateix centre si es pretén ampliar horitzons i passar a un grau superior.

També és important saber les empreses que tenen un conveni amb el centre, de cara a la formació en el centre de treball (FCT). Aquestes pràctiques són essencials per a la formació i, per tant, és interessant conèixer tot el ventall d’opcions.

Un punt a tenir en compte és el de l’horari. L’alumne pot optar a fer les classes al matí o a la tarda i tot dependrà de la seva disponibilitat. És cabdal, doncs, saber si el centre en qüestió ofereix aquell cicle formatiu que interessa a l’alumne en un horari que s’adapta a les seves necessitats.

L’estudiant, a més, ha de procurar per la seva comoditat pel que fa als desplaçaments i les comunicacions amb el centre. Sempre és preferible triar un centre que l’alumne tingui al seu abast o a prop de la seva residència i, si la resta de condicions són atractives, la localització també és un factor que pot decantar la balança de la decisió definitiva.

Instal·lacions adequades

Per realitzar amb condicions les assignatures més pràctiques, també es fa necessari que el centre escollit disposi d’unes instal·lacions adequades al cicle formatiu que s’està realitzant.

També pot ajudar a prendre una decisió l’equip docent del centre. És important comptar amb un professorat amb experiència i amb una bona relació amb el sector professional que es tracta al cicle formatiu. La relació del centre amb les empreses susceptibles d’oferir bones sortides pel que fa al camp laboral és una peça que pot determinar la decisió en el moment d’escollir el centre educatiu.

I no només ha de pesar el centre en si. Hi ha tota una sèrie de factors, com poden ser les aules de treball, la biblioteca, les possibles borses de treball i altres serveis, que poden ser decisius a l’hora de triar l’opció definitiva.

Comentaris
To Top