DSFamília i nens

Deixar-se aconsellar pels que hi entenen

L’electrònica és un dels àmbits amb més futur a causa de la digitalització creixent dels últims anys
L’electrònica és un dels àmbits amb més futur a causa de la digitalització creixent dels últims anys / CEDIDA

És molt important i destacable la relació que s’estableix entre el tutor i l’alumne a la formació professional. Carla Hurtado, que estudia Gestió de Vendes i Espais comercials als Salesians, elogia la relació “estreta” entre els tutors i els alumnes. “Jo tenia dubtes de si fer pràctiques o fer dual i ho vaig parlar molt amb la meva tutora, Núria Díaz”, i finalment es va acabar decidint. “No m’hi atrevia i ella em va buscar una empresa de manera més personalitzada i he començat fa dues setmanes a aquesta empresa i no en puc estar més encantada”, explica la Carla.

Àngels Casadesús, professora dels Salesians, afirma que “els nostres alumnes venen de molts anys d’educació obligatòria, en un centre en el qual se senten molt còmodes, i quan arriben a un centre nou, hem d’invertir molt temps per a l’acollida”. El tutor és l’acompanyant en el món dels adults i aquest acompanyament, diu la docent, “el fem nosaltres i invertim esforços en acollida, a conèixer-nos i a agafar confiança”. Sobre l’abandonament escolar, que és un tema que preocupa a moltes etapes educatives, es tracta de “donar seguretat” als alumnes que tenen dubtes. “A vegades els costa expressar com estan i la part emocional. Com que han estat més a casa, el procés de maduració ha anat més lent, i els veiem més insegurs i hem d’augmentar aquest acompanyament”, assegura Casadesús.

Queralt Aguilar va començar a fer formació professional dual i ara treballa a l’empresa Ilimit. Sap les funcions del tutor de l’empresa que s’encarrega d’acompanyar l’alumne. “Són moltes hores fent dual i el tracte de l’empresa és molt important. Amb mi, Ilimit es va adaptar als meus horaris i fins i tot als meus gustos”.

Comentaris
To Top