DSFamília i nens

“El casal és una oportunitat única”

Andreu Bou és el director d’Activitats esportives i d’estiu de l’escola Sant Nicolau. Ofereixen casals d’estiu per a diferents edats, entre els 3 i els 18 anys. A més del bàsquet, fan colònies del 27 de juny al 3 de juliol, dansa creativa amb KMY Studio i teatre. Parlem amb ell sobre com es planteja l’estiu del 2021.

Com vau viure l’estiu passat?

L’any passat era una situació molt més complexa, en què segurament el més còmode hauria sigut no fer res, i per contra vam oferir més setmanes que mai. Vam estar sis setmanes amb les mateixes activitats, si bé van ser adaptades a les restriccions, i hi va haver molt bona rebuda i molt bons resultats. El feedback final va ser molt bo per part de les famílies i vam tenir zero contagis, que això és molt important. Des de l’escola i el club esportiu fa molts anys que oferim el servei d’activitats d’estiu, des dels més petitons, de P3, fins a segon de batxillerat. A part de bàsquet fem idiomes, casal d’estiu, casal de dansa i teatre.

Què teniu preparat per a enguany?

Es presenta realment un any complicat, una mica menys que l’anterior perquè les coses estan cada cop més regulades. Tenim l’avantatge que fa nou mesos des de l’obertura escolar i ja tenim l’experiència de conviure amb la Covid-19, les seves restriccions i les adaptacions contínues. Això ens facilita la feina de cara a l’estiu. Val a dir que tot i tenir activitats d’estiu obertes a tota la ciutat i rodalia, hi ha una organització al darrere per part de la fundació que té cura d’evitar els contagis.

Les activitats són totes a Sabadell?

Les sis setmanes, del 23 de juny fins al 31 de juliol, s’ofereixen activitats a dos espais de la ciutat: l’escola Sant Nicolau completament i el KMY Studio, un espai professional de dansa al carrer de Sant Pere. A part, hi ha una setmana, del 27 de juny al 3 de juliol, que fem unes colònies a La Conreria, una de les tres cases de colònies més grans de tot Catalunya, on anem des de fa sis anys. Tenim un bon acord amb la Fundació Pere Tarrés per a aquesta casa i hi estem molt contents.

Què es fa a La Conreria?

Són les colònies de bàsquet del nostre club, que té 37 anys d’història. Durant l’any treballem amb més de 30 equips –som un dels clubs de Catalunya amb més equips federats–, i durant les colònies d’estiu busquem una integració i una germanor dels que hi participen. Però també ho fem per als que encara no han començat i volen iniciar-se: tenen una experiència única per tastar el bàsquet a l’estiu a través de les colònies. Més enllà d’això, els nens fan tota mena d’activitats, des de jocs en grup fins a nocturns, especialment per fer cohesió entre els infants.

Per què és important participar en un casal d’estiu?

Més enllà de la logística per als pares, que també es pot suplir amb ajuda dels avis o un cangur, penso que és bo participar en els casals tot just quan acaba el curs escolar. Permet que es puguin provar activitats i experiències socials diferents, perquè a les nostres activitats d’estiu s’hi apunten infants que no són alumnes de l’escola, i fins i tot venen de fora de Sabadell. L’altra part important són les activitats en si mateixes, que permeten provar diferents disciplines al llarg de tot el mes i fer-ne un tastet. En el cas del teatre, per exemple, l’infant té l’oportunitat de treballar tota una obra de teatre en una setmana: treballar sobre un guió, interpretar, vestir-se… Per als més petits, el casal d’estiu ha donat l’opció en els últims anys de completar la part pedagògica del curs amb un component lúdic i d’entreteniment de l’infant.

Comentaris
To Top