Publicitat
CARTES AL DIRECTOR

Les beques no són per a l’estiu

Francesc Portalés

Les de material escolar del curs 20/21, que són a les quals em refereixo, no. El material escolar s’empra durant el curs i no en les vacances d’estiu. Soc conscient que les administracions, en general, són lentes. Que són incomplidores de termini, també. Però és que l’Ajuntament de Sabadell ha de ser la primera en la classificació dels incompliments.

L’any 2020 es van convocar, com tots els anys, les beques per a menjador i material escolar. Ambdues es van sol·licitar alhora. Les de menjador, que són atorgades pel consell comarcal, es van tramitar en temps i han funcionat bé durant tot el curs 20/21. Les de material escolar, per al mateix període, encara no se sap si estan concedides o no i estem a pocs dies de finalitzar el curs. Pobres aquells d’aquells alumnes que no hagin pogut utilitzar un altre tipus de material!.

En aquest escrit voldria fer una reflexió sobre el treball de l’Ajuntament de Sabadell en aquest tema. El silenci administratiu és total. No hi ha una sola persona que hagi fet la sol·licitud de la beca que hagi rebut resposta sobre si la beca ha estat concedida o no. Tampoc se sap l’import de la mateixa cas que sigui concedida.

Si alguna administració et dona o et lleva alguna cosa, has de saber per què.

L’important en una administració són les seves explicacions i no les seves “no explicacions” perquè amb aquestes últimes només es pot pensar en l’obscurantisme.

Les explicacions han de ser clares i convincents.

Encara que hi ha una accepció de beca que és la de “banda de tela que, com a distintiu col·legial, portaven els estudiants plegada sobre el pit i amb els extrems penjant per l’esquena”, no és d’aquesta de la qual estem parlant. Parlem de: “Subvenció per a realitzar estudis o recerques”. I els estudis del curs 20/21 estan ja finalitzant i el material utilitzat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top