Ciutat

La Crida vol ampliar els Centres de Tarda per a alumnes vulnerables a Sabadell

Lluís Perarnau i Nani Valero, a la sala de premsa de l'Ajuntament / D.S.

La Crida presentarà una moció al ple municipal de juliol per millorar l’atenció a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat. El grup municipal proposarà ampliar els serveis d’intervenció socioeducativa (SIS) municipals a zones de la ciutat on considera que no estan prou cobertes, com Can Llong, la Roureda, Campoamor, Espronceda, Covadonga o l’Eixample.

El regidor Lluís Perarnau ha manifestat que és necessari ampliar la cobertura a la franja d’edat dels 12 als 17 anys amb Centres de Tarda, arribant a tenir-ne 10: “És el nombre que pertocaria a Sabadell segons l’estàndard de ràtios, tal com s’indica en el Pla Estratègic d’Acció Social”. També volen que es modifiquin les licitacions per gestionar els serveis d’intervenció socioeducativa, per donar més estabilitat a les entitats socials que se’n fan càrrec més enllà de 2 anys.

Alhora, la Crida reclama que s’ampliï el treball i amb les famílies des dels serveis d’intervenció socioeducativa. Per fer-ho, però, apunten que cal millorar les condicions laborals dels educadors socials, amb jornades completes a 35 hores, i no les 25 hores actuals.

Per tot plegat, el grup municipal buscarà el suport de la resta del consistori per crear una taula amb entitats socials que treballen amb infància, joventut i adolescència a la ciutat per abordar el desplegament i la millora del model SIS al conjunt de la ciutat, a més de proposar que s’elabori un pla plurianual de desplegament dels projectes, amb memòria econòmica perquè les partides s’incrementin en funció del pla a cada exercici pressupostari.

Volen retornar als plens presencials

La regidora Nani Valero ha aprofitat la roda de premsa per reclamar que el ple municipal torni a la presencialitat. El grup municipal denuncia que el Govern està fent tot el possible perquè continuï sent telemàtic i, d’aquesta manera, esquivar les associacions que aprofiten el ple per manifestar-se. “Els és més còmode no haver de trobar-se cara a cara amb els col·lectius que es manifesten a davant de l’Ajuntament”.

Precisament, la convocatòria de la Crida ha estat a la sala de premsa de l’Ajuntament, amb vocació de fer constar “la recuperació d’espais”, reclamar que el ple municipal sigui presencial i denunciar que el Govern usa l’Ajuntament, les instal·lacions i el personal per interessos de partit. “L’han convertit en la seu del PSC”.

Comentaris
To Top