Publicitat
ZÀPING

“La pel·lícula no és una postal de Sabadell”

Drama, thriller i suspens. Aquest és el primer tastet de la pel·lícula L’últim salt, que ara s’està rodant a la nostra ciutat. Nando Caballero va néixer a Barcelona, va créixer a Badia i ja fa molts anys que viu a Sabadell. I ha escollit Sabadell per a l’escenari de la seva primera pel·lícula.

És la teva primera pel·lícula. Com neix la idea? Ja fa anys que estic vivint la deriva audiovisual. Abans era músic, però vaig canviar la guitarra per la càmera. Fins ara he dirigit deu documentals musicals, i un bon dia vaig decidir que era moment de fer una pel·lícula i canviar de registre. La ficció és més controlada, i era un pas que volia fer. De fet, ho vaig decidir en plena la pandèmia: el juliol del 2020 vaig decidir començar a escriure un guió i el setembre de l’any passat ja ho tenia enllestit. Un any després, comencem a rodar.

Què podem esperar, de ‘L’últim salt’? És un drama en clau LGTBI. Parla d’una fotògrafa que vol canviar de vida, vol deixar la seva feina i marxar fora. Poc abans que agafi les coses i s’acomiadi, li fan un últim encàrrec que acaba acceptant. A partir d’aquí, la noia es replanteja moltes coses i es fa preguntes sobre la vida. Parla dels canvis, d’afrontar els vaivens de la vida. Amb especial atenció a la importància de la sinceritat en les parelles.

Per què Sabadell? Volia defugir de Barcelona, l’Eixample i el look de pel·lícula catalana que coneixem fins ara. Al càsting vaig prioritzar actors i actrius més madurs, no és una pel·lícula teenager. A més, soc de Sabadell. Vaig decidir que seria aquí, que té encant i és al costat de casa. No és Beverly Hills, però té imatges molt potents. Té un look industrial i això em va agradar.

Quins llocs emblemàtics de la ciutat hi podrem reconèixer? No és una postal de Sabadell, hem defugit de la Torre de l’Aigua o altres elements que identifiquen la ciutat. Però sí que hi ha escenaris que un sabadellenc identificarà fàcilment: l’Estació d’autobusos del Centre, una part del Mercat Central, el Balboa, The Wild Geese, Belles Arts i Espai Records. També s’hi podran veure algunes xemeneies, que tenen molta força pel que fa a imatge. Volíem que pogués ser una ciutat qualsevol, però un sabadellenc ho reconeixerà. Però sobretot volem que es vegi que no és Barcelona.

Com és rodar en temps de pandèmia? Un malson, he passat mesos amb els dits creuats. Hem tingut algun ensurt, però fins ara podem dir que tot està sortint bé. El problema és gestionar la incertesa durant tants mesos i pensar que en qualsevol moment tot pot anar en orris. També ens feia por que tothom sortís amb mascareta de fons, és una pel·lícula atemporal i no volíem que recordés aquest moment. De moment, ens estan acompanyant les circumstàncies.

Quins actors sonaran a la pel·lícula? L’actriu protagonista és Ana Marin, que a més és de Sabadell.

Estreneu el 2022. Sense ànims de fer espòilers, per què hem de veure la pel·lícula? Uf, quina pregunta… Ens ensenya que tots tenim un món interior molt ric i que de vegades no el valorem. Permet passar una estona entretinguda i amb personatges d’interès.

Publicitat
Comentaris
To Top