Publicitat
CARTES AL DIRECTOR

Carta d'un soci de la Unió Ciclista de Sabadell a l'alcaldessa, Marta Farrés

Carta d’un soci de la Unió Ciclista Sabadell a l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés en el centenari de la Unió Ciclista Sabadell.

Salvador Batlle Girbau, soci de la Unió Ciclista Sabadell

Excel·lentíssima alcaldessa: amb el degut respecte, permeteu-me una reflexió que podrà ser compartida amb molts sabadellencs afeccionats al ciclisme.

Com ja sabeu l’any 2022 celebrarem el centenari de la degana Unió Ciclista Sabadell. No discutirem si és fàcil o difícil que una entitat esportiva com la nostra faci 100 anys, el que sí que volem remarcar és que la Unió ha intentat deixar sempre el pavelló de Sabadell ben alt. Potser és una bona ocasió perquè el consistori municipal li reconegui.

Som plenament conscients que les circumstàncies actuals no són les millors ni de bon tros: sanitat, economia, treball, pressupostos, etc., però creiem que ens equivocaríem si des del lloc altament representatiu, que els sabadellencs us varen atorgar, no impulséssiu el que calgui per tal que aquest centenari tingui l’èxit que mereix.

La Junta Directiva de l’entitat i socis estant treballant, intensament: logo, equipaments, pàgina web i exposició virtual, xarxes, trobada de bicicletes antigues, cursa de fèmines, Campionat de Sabadell i Trofeu Joan Escolà, Campionat de Catalunya, marxandatge, difusió, reunions amb estaments, etc.

Aquesta entitat ha organitzat festes del Pedal, Campionats d’Espanya de ciclocròs, Cinturó ciclista Internacional de Catalunya, Campionats de Sabadell i Trofeus Joan Escolà, Campionat anyal d’excursions, etc.

Però tot això, essent important per al ciclisme, no té la repercussió d’una sortida o arribada d’una etapa de la Volta a Catalunya per a professionals, allò que mobilitza tota l’afició ciclista en pes.

Sí, és cert, una etapa de la Volta porta molts mals de cap: espais urbans, trànsit, seguretat, pressupost econòmic... però Sra., una vegada cada 100 anys, més o menys... la ciutat ho hauria de permetre.

També cal esmentar que el nom i la difusió de la marca Sabadell queda molt ressaltada en un esdeveniment d’aquest nivell.

Teníem –i potser encara tenim– el vistiplau del director de la Volta, el Sr. Peris, el de la Federació Catalana de Ciclisme, el Sr. Vilaplana, que han entès l’èpica que representa un centenari...

Sabem que s’han fet reunions amb persones i tècnics d’aquest ajuntament i que ja disposeu d’un dossier del projecte, però potser us manca una reunió més àmplia, amb més explicació per part nostre?

A Sabadell, potser encara hi som a temps d’encarrilar-ho bé.

Què ens dirien -de viure avui- aquells fundadors; Almirall, Cruz, Espuñas, Mas, Roca, etc. i també els grans corredors que ha tingut la Unió: Chacón d’un gran palmarès, Sant Cirera, Cruz, Salarich, Casamada, Ocaña, Zúñiga, etc.

I aquells particulars, cases comercials o empreses que fan la seva aportació, una donació econòmica per donar suport al centenari.

I, finalment (i tot i que a ells, per la seva manera de ser, no voldrien ser esmentats) jo em crec amb el deure de fer-ho... els nostres directius com Miquel Borràs, president i Ramon Serra, secretari, que fa més de 50 anys que dirigeix de manera correcta i raonada l’entitat.

Aquests homes no es mereixen el reconeixement de l’esport ciclista, de la regidoria d’Esports i del consistori sencer de Sabadell, que vostè dignament presideix?

Amb aquest esperit, la saludo ben cordialment,

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top