Ciutat

Lentilles a l’alça per l’entelament de les ulleres amb mascareta

Les persones amb ulleres han fet mans i mànigues perquè no se’ls entelin els vidres / LLUÍS FRANCO

Les òptiques de Sabadell han vist com la pandèmia ha canviat alguns hàbits de la població. D’entrada, el confinament domiciliari de març a abril del 2020 va provocar que els sabadellencs compressin més ulleres i deixessin més de banda les lents de contacte, encara que no siguin elements substitutius. En estar a casa i fer teletreball, la població va preferir escollir el tradicional instrument òptic. Aquesta dinàmica va canviar en els següents mesos i els usuaris de lents de contacte estan ara a l’alça.

Quins són els motius? Un d’ells ha sigut, sens dubte, la mascareta. La tornada a la vida al carrer, ha fet que molts sabadellencs apostin per les lentilles per evitar que les ulleres s’entelin per culpa de l’element de protecció. Altres motius estan associats amb la comoditat poder fer activitats de lleure, oci o esportives, així com per motius purament estètics.

Aquestes són algunes de les reflexions de les òptiques de Sabadell que han vist com han augmentat la venda de lentilles. És el cas de l’Òptica Andorrana, Òptica Rissol i Ribas Òptics. En canvi, l’Òptica Cottet ha vist com les vendes d’aquest element òptic han estat inferiors, tot i que ja estan recuperant el ritme de 2019.

Rissol Òptics ha augmentat les vendes de lents de contacte un 40% aquest any VICTÒRIA ROVIRA

D’altra banda, el conjunt d’òptiques han vist com ha incrementat el mal ús dels usuaris de les lents de contacte. “Portar-les més hores, més temps del recomanat o no netejar-les de manera correcta normalment porta problemes”, diu Fabio Delgado, director òptic de Cottet. Des d’Òptica Andorrana afegeixen que si no vigilen, els usuaris de lentilles poden arribar a tenir petites molèsties com picor i visió borrosa, o problemes més seriosos com ara la conjuntivitis.

Així mateix, Ricard Visa, propietari Rissol Òptics, assegura que hi ha gent que només se les treu per dormir. “Les porten 12 o 13 hores seguides. També cal anar amb compte en portar-les a la piscina i a la platja. No és recomanable”, remarca Visa. Per acabar, les òptiques sabadellenques estan d’acord que portar lents de contacte no suposa més risc de contagiar-se de Covid-19.  “Si se segueixen els protocols, no hi ha risc”, asseguren a l’uníson.

Comentaris
To Top