Publicitat
SANT QUIRZE

Sant Quirze descarta implantar una zona verda al voltant de l’estació de FGC

La Diputació de Barcelona ha fet un estudi sobre el funcionament de l’aparcament diürn al centre urbà de Sant Quirze del Vallès. El treball, lliurat a l’Ajuntament, fa una diagnosi de situació i planteja diverses propostes per a la millora de la seva regulació i gestió a l’àmbit del nucli antic i el seu entorn.  A l’àmbit d’estudi, es comptabilitza una oferta de 3.000 places, de les quals un 65% se situen fora de la via pública.

Sant Quirze del Vallès té prop de 3.000 places d’aparcament / LLUÍS FRANCO

Dèficit d’aparcament privat

En aquest sentit, es constata que l’oferta de les places en finques privades no acaba de ser suficient per cobrir la totalitat de la demanda dels vehicles dels residents censats que és de 2.188 vehicles. Aquest dèficit d’aparcament privat en l’interior dels habitatges genera una certa pressió sobre l’estacionament en calçada.

Els resultats dels comptatges realitzats durant l’elaboració de l’estudi mostren que l’ocupació de les places lliures al carrer és del 85%.  Respecte al temps d’estacionament, un 60% dels vehicles aparquen menys de dues hores a la zona comercial, percentatge que indica un nivell de funcionament acceptable.

Quant a les propostes de millora, l’estudi proposa senyalitzar horitzontalment totes les places lliures de la via pública per tal d’optimitzar l’ús de l’espai. Pel que fa a les bosses de l’entorn de l’estació de tren, de moment no es planteja que s’implanti una zona verda o una regulació similar.

Publicitat
Comentaris
To Top