Publicitat
Diners

BBVA aposta per la firma biomètrica en la seva operatòria

La biometria aporta seguretat i comodidad a l'usuari (CEDIDA)

BBVA ha implementat el servei de firma biomètrica a la seva app, pioner a Espanya, tecnologia que redueix a la meitat el temps que l’usuari inverteix en signar les seves operacions bancàries a distància.

El servei, que es va posar en marxa a principis de juny i es basa en un estudi de mercat, ha estat ben rebut i, des de llavors, 225.000 clients s’han donat d’alta i beneficiat d’aquesta nova eina de signatura online.

La biometria és una tecnologia d’identificació basada en el reconeixement d’una característica física i intransferible de la persona, com pot ser l’empremta digital, el reconeixement del patró venós del dit o el reconeixement facial.

És, doncs, un excel·lent sistema d’identificació que s’està universalitzant per dues raons fonamentals: la seguretat i la comoditat.

La signatura de diferents operacions a través de biometria que ha incorporat BBVA respon a la voluntat d’oferir una tecnologia nova i pràctica a distància, que ha agafat protagonisme amb la pandèmia.

“Aquest nou servei -precisa BBVA- ofereix un entorn de confirmació de les transaccions més segur, àgil i ràpid i redueix a la meitat el temps per confirmar l’operació. A més, evita els contratemps que pot generar la falta de cobertura o localització que poden ocasionar els missatges curts”.

El client només ha d’activar des de l’app la signatura biomètrica per usar l’empremta dactilar o la cara per validar les operacions. Així, “ja no serà necessari l’enviament d’un SMS amb una clau”, doncs “el propi client finalitzarà la transacció usant aquests valors únics i intransferibles que té cada persona”.

Si el client ha habilitat l’accés biomètric en el mòbil o tauleta, només tindrà que activar la signatura amb biometria del seu dispositiu dintre de l’app; si no el té, tindrà que activar primer l’accés biomètric a l’aplicació i, després, activar la signatura amb biometria del dispositiu.

Ambdues operacions es poden fer des de l’opció de ‘mètodes d’accés i signatura’. Un procés molt ràpid que es pot activar i desactivar en qualsevol moment.

L’app de BBVA compleix 10 anys com a referent mundial del sector bancari i element clau en l’aposta de l’entitat per liderar la digitalització a Espanya.

Publicitat
Comentaris
To Top