ESPORTS

El Nuevo Mirador, un escenari propici pel Centre d’Esports

Els dos últims golejadors del Sabadell a Algesires, Peralta i Omar, juntament amb Lino Gutiérrez / Ll. Franco

Un any i dos mesos després, el Sabadell torna a l’estadi del Nuevo Mirador. Llavors, però, no va enfrontar-se a l’amfitrió, l’Algesires, sinó a l’At. Madrid B en la primera eliminatòria del play-off exprés a Segona Divisió A. Va ser l’inici del somni arlequinat. Un duel que va acabar amb empat (1-1) després dels 90 minuts i la pròrroga i va tenir un feliç desenllaç pels arlequinats en una agònica tanda de penals. Només cinc jugadors d’aquell Sabadell continuen (Óscar Rubio, Aleix Coch, Aarón Rey, Xavi Boniquet i Néstor) i ara el context és totalment diferent.

Molt més llunyà és l’últim antecedent del Centre d’Esports a Algesires en partit oficial de lliga. De fet, els dos únics partits es van disputar al vell Mirador. Això sí, ambdós van ser favorables al Sabadell. El de la temporada 78/79, a la jornada 34, tenia una enorme transcendència per la permanència a Segona A. El conjunt dirigit per Pepe Martínez va demostrar el seu ofici i es va emportar la victòria -llavors eren dos punts- amb un doblet del golejador Ángel González en els minuts 54 i 84 que van fer emmudir l’estadi, ple de gom a gom. L’onze arlequinat va ser: Capó, Silvi, Manolo Fernández, Santi, Domingo, Garzón, Peralta, Ángel, Albiol, Vizcaíno i Parras.

El Sabadell va visitar el Nuevo Mirador fa un any i dos mesos en el play-off d’ascens (Lluís Franco)

En la següent temporada, l’Algesires es trobava en una situació molt delicada mentre el Sabadell mirava cap amunt. El partit semblava sentenciat quan l’argentí Omar Sánchez, ara arrelat a la nostra ciutat i amb passat tècnic al Futbol base arlequinat, aconseguia el 0-3. Abans, Agustín Peralta havia fet un doblet. Però a relaxació arlequinada i la necessitat local van provocar un final de partit amb nervis i angúnies després dels dos gols locals gairebé in-extremis deixant el marcador final en un 2-3. Precisament els golejadors d’aquella tarda, Agustín i Omar, van participar el passat diumenge en l’homenatge al capità Lino Gutiérrez a la Nova Creu Alta. Com a anècdota, el presentador de l’acte, el periodista Xavier Andreu, va narrar el partit per a Ràdio Sabadell.

Ara, en el Nuevo Mirador, el Sabadell vol aconseguir aquest dissabte (17 h) la seva tercera victòria com a visitant davant l’Algesires. Aquesta vegada significaria tres punts d’enorme valor per trencar la mala dinàmica d’aquest inici de lliga i aixecar el vol. Antonio Hidalgo ha inclòs a l’últim fitxatge, Sergio Aguza, en la convocatòria i podria debutar. És l’esperança per millorar el joc creatiu i ofensiu de l’equip arlequinat davant un rival que al seu camp només ha disputat un partit fins ara: 2-2 davant l’Andorra, encaixant el segon gol andorrà en l’últim minut. L’afició donarà un gran ambient al Nuevo Mirador després de l’espectacular 0-4 aconseguit la passada jornada al camp de la Balompédica Linense en el derbi.

Comentaris
To Top