Ciutat

La Crida proposa posar en marxa més horts urbans a Sabadell

Les regidores de la Crida Anna Lara i Nani Valero / CEDIDA

La Crida demanarà en el pròxim pel municipal, que se celebra el 2 de novembre, donar un impuls als horts urbans a Sabadell. El grup municipal sol·licitarà que se n’ubiquin a parcs i places, a vies pacificades o tallades al trànsit i a parcel·les municipals en desús. En un termini de dos anys, volen que se’n posin en marxa quatre, com a mínim.

La formació també buscarà el suport de la resta de forces polítiques per fer un estudi sobre possibles noves localitzacions d’horts urbans als 7 districtes de Sabadell en el termini d’un any i la possibilitat de creació de tanques vegetals amb espècies beneficioses i arbustives.

“Volem una ciutat més verda, i que ho faci possible la gent, des de la participació i la coresponsabilitat”, ha reclamat la regidora Nani Valero, en roda de premsa aquest divendres al matí. La proposta de la Crida preté conscienciar sobre l’agricultura d’autoconsum, el foment de la consciència ambiental, la generació d’espais de trobada del veïnat i “estimular la implicació ciutadana en la millora del barri”.

“L’agricultura urbana hauria de ser un dels puntals per a la construcció de ciutats més sostenibles i sobiranes”, ha manifestat la regidora Anna Lara.

Per altra banda, la Crida ha posat sobre la taula que encara existeixen les parcel·les de l’horta de Can Roqueta i Can Bages pendents d’adjudicació des d’abans de la pandèmia.

Comentaris
To Top