Ciutat

La Covid creix a Sabadell, però no a l’hospital Taulí

A l'UCI del Taulí de Sabadell. Professionals sanitaris atenen un pacient amb Covid-19 ingressat a la UCI de l'hospital sabadellenc durant la segona onada de la pandèmia/ VICTÒRIA ROVIRA

No ha mort cap pacient per Covid a la ciutat des del passat 23 de setembre

Professionals sanitaris atenen un pacient amb Covid-19 ingressat a la UCI de l'hospital sabadellenc durant la segona onada de la pandèmia/ VICTÒRIA ROVIRA

Creix la incidència de casos de Covid-19 confirmats a Sabadell. També el risc de rebrot, que ara és alt. Aquesta tendència encara es manté allunyada de l’hospital Parc Taulí, on continuen amb un nivell molt baix d’hospitalització, amb quatre pacients ingressats per coronavirus i quatre a l’UCI.

“No hem vist que la incidència entre la població es traslladi als hospitals”, destaca Manel Cervantes, cap de Malalties infeccioses del Taulí. “Com a mínim, no encara”, afegeix.

Els números ho avalen: si bé els últims 14 dies s’han detectat 55 casos per cada 100.000 habitants, a finals d’octubre es confirmaven només 29 positius. Però els ingressos als hospitals continuen estables. “Vam notar un petit pic aquest cap de setmana, amb una desena de pacients. Però diumenge es tornava a normalitzar”, explica Cervantes. Tot i això, les xifres continuen allunyades del pic d’aquest estiu.

 Sense defuncions des de setembre

Al Taulí no ha mort cap pacient per Covid des del passat 23 de setembre. I, a Catalunya, es detecten entre 12 i 15 defuncions setmanals, lluny dels pitjors moments de la pandèmia, quan s’havia arribat a comptabilitzar mig miler de morts cada setmana. “La gravetat global del virus ha baixat coincidint amb la vacunació”, assevera el doctor. 

Per als experts és difícil preveure el comportament d’una nova onada. Però asseguren que la vacunació està alliberant les habitacions d’hospitals: “Els països amb més bon ritme de vacunació tenen pacients menys greus als hospitals. Hem de ser prudents perquè la pandèmia encara no ha acabat”, explica Cervantes, tot i que considera que aquest nou repunt “és un senyal d’avís, però no d’alerta”.

L’epidemiòleg insisteix en la importància de vacunar-se, evitar la socialització a llocs de risc –espais tancats sense una ventilació adequada– i l’ús de mascareta als interiors per evitar un creixement del virus.

Comentaris
To Top