Ciutat

L’adeu dels barracons, la fita d’una entitat històrica

Entitat Llar del Vent, al bosc de la Concòrdia / OSCAR ROJAS
El nou espai deixa enrere més de quaranta anys d'història dels barracons/ OSCAR ROJAS

La Llar del Vent de la Concòrdia, una de les entitats veïnals més antigues de Sabadell, mira amb optimisme el pròxim capítol de la seva dilatada història. En paral·lel a l’organització de la seva tradicional festa de Nadal, avui al bosc de la Concòrdia, l’entitat ha volgut destacar el desmantellament definitiu dels barracons que hi han utilitzat com a seu en els últims anys.

Nuria Rondón, membre del cau educatiu de la Llar del Vent, ha destacat que la fi dels barracons és “una gran notícia pel futur de l’entitat, i el seu reconeixement al barri“, ja que la seva petició de convergir en un altre espai mai havia estat a l’ordre del dia de les prioritats municipals, segons ha comentat. “Necessitem tenir un espai digne després de tant de temps i què es valori la feina que fem al barri”, ha asseverat mentre el concert festiu d’aquest mató començava a tocar les primeres cançons.

Les noves obres de la Llar del Vent

Des del 2018, any en què van guanyar el concurs participatiu, l’entitat ha estat negociant amb l’ajuntament la consolidació de les obres que han sigut endarrerides arran de la pandèmia. Després d’anys d’estires i arronses entre l’entitat i el consistori, finalment, avui l’entitat celebra la fi dels barracons encara que la consolidació del nou espai al bosc de la Concòrdia encara no veu la llum al final del túnel.

El nou equipament que sorgeix de la ‘inversió municipal, conjuntament amb els fons aconseguits en els pressuposotos participatius, pretenen millorar les prestacions d’un espai que necessita des de fa anys una remodelació.  “Volem reconduir l’Espai Jove de l’entitat i fer una biblioteca oberta”, explica Rondón de cara a definir els nous projectes que volen acompanyar la inauguració del nou espai. De moment, la planificació del cap de setmana és plena d’activitats. Hi destaca l’organització del Tió del Barri, conjuntament amb l’Associació de veïns de la Concòrdia. També si espera, de forma extraordinària, la presència d’algun membre del consistori, per tal de compartir la fita històrica de dir adeu als barracons.

Comentaris
To Top