Ciutat

La mascareta tornarà a ser obligatòria a l’exterior

El govern espanyol decretarà l’ús obligatori de les mascaretes a l’exterior

Un usuari del tren, amb visera i mascareta / VICTÒRIA ROVIRA

La mascareta tornarà a ser obligatòria a l’exterior per frenar l’augment de contagis de la sisena onada de Covid, marcada per la variant òmicron. La mesura serà aprovada per decret del govern espanyol aquest dijous, 23  de desembre, i entrarà en vigor a tot l’Estat hores després. Ho ha anunciat el president espanyol, Pedro Sánchez, a la Conferència de Presidents.

La mesura té la intenció de frenar possibles contagis a l’espai públic, on des de fa setmanes s’estan duent a terme moltes activitats nadalenques. També es preveu que la mascareta sigui efectiva de cara a les cavalcades, que continuen previstes per al 5 de gener.

El president del govern espanyol també que ha anunciat que es permetrà a les farmàcies la venda de tests d’antígens d’ús professional perquè estiguin a la disposició dels ciutadans.

A més, el govern espanyol preveu destinar 292 milions d’euros a augmentar el nombre de professionals sanitaris, millorar les seves condicions laborals i reduir la temporalitat per sota el 8%. L’executiu espanyol preveu celebrar reunions periòdiques de la Conferència de Presidents mentre duri la sisena onada.

Sánchez, a més, ha comunicat el reforçament dels dispositius amb equips de vacunació de les Forces Armades i posar a disposició de les comunitats els hospitals de la Xarxa Sanitària Militar.
Comentaris
To Top