OBITUARIS

Mor el sabadellenc Joan Aymamí, fotògraf referent del món del motor

Va ser copilot de ral·lis i el sector el recorda present a la majoria de grans competicions, acompanyat sempre de “la inseparable Dolors”

Joan Aymamí / MAXRESDEFAULT

El món del motor trobarà a faltar Joan Aymamí Viadé i les seves fotografies. El sabadellenc va morir dilluns als 71 anys.

Aymamí, que havia estat copilot de ral·lis de pilots com els sabadellencs Claudi Caba o Joan Fernández, es va convertir en una referència com a fotògraf de curses de motor. El sector el recorda present a la majoria de grans competicions, acompanyat sempre de “la inseparable Dolors”. Va ser campió de Scalextric (1966-1970) i alhora un gran col·leccionista.

Aymamí va treballar com a fotoperiodista en diverses revistes i diaris com Autopista, Car & Driver, Mundo Deportivo i Diari de Sabadell, entre d’altres. A més, també va fer-ho per a diverses revistes internacionals especialitzades en el món del motorsport com Autosport (Anglaterra), Rally Report (Argentina) o Rally X Press (Japó). L’any 1992 va quedar en segona posició del World Rally Photo Of The Year.

Joan Aymamí

Joan Aymamí

Amics, coneguts i aficionats del món del motor, a més d’entitats com les Federacions d’Automobilisme catalana i espanyola, han inundat de missatges les xarxes socials en record d’Aymamí i de condolences per a la seva família.

El testimoni de pilots de ral·lis també mostra la gran petjada que ha deixat el sabadellenc: “Gràcies a Joan Aymamí i a les seves fotografies sempre he pogut recordar tots els anys de curses i he pogut explicar als meus fills les històries d’aquells anys. I com jo, centenars, potser milers, de pilots espanyols que avui plorem la seva desaparició”.

Comentaris
To Top