Vallès

Mor Antonio Martínez, un dels majors col·leccionistes de Coca-Cola del món

Antonio Martínez, fundador del Museu de la Coca-Cola, ha mort als 75 anys. El castellarenc, que durant 40 anys va treballar a la divisió espanyola de la companyia, atresorava en un local la col·lecció particular més gran de productes de la companyia d’Europa, amb més de 17.000 objectes. Per exemple, ampolles fabricades només uns anys després del naixement de la marca, l’any 1886.

El Museu de la Coca-Cola va obrir a Castellar del Vallès a finals de 2007, al carrer de Jaume I. Feia anys que Martínez col·leccionava productes que havia guardat de la seva època a la companyia o que havia adquirit en trobades de col·leccionistes, fins que se li va acabar l’espai a casa. Poc després de l’obertura, va començar a organitzar visites gratuïtes al petit local, un espai ple fins a l’últim racó d’ampolles i llaunes d’edicions limitades d’arreu del món i objectes publicitaris, com pòsters, clauers, joguines o obridors. Un altre de les perles de la col·lecció, que Martínez lluïa en dates especials, era l’uniforme original de repartidor de Coca-Cola dels anys 30 a Atlanta.

Museu Coca-cola

Antonio Martínez vestit amb l’uniforme de repartidor de Coca-Cola dels anys 30 a Atlanta / G. PLANS

Martínez també va impulsar la Trobada Internacional de Col·leccionistes de Coca-cola, que se celebrava anualment a Castellar del Vallès i que atreïa aficionats de la marca d’arreu del món. L’any passat, la cita va arribar a la 51a edició.

Juntament amb el seu fill Jordi, viatjaven arreu del món per adquirir nous productes de Coca-cola i participar a trobades de col·leccionistes, per ampliar el seu estimat museu.

Comentaris
To Top