Ciutat

L’escola Font Rosella visibilitza amb una exposició el rol de la dona a la ciència

Els alumnes del centre educatiu han treballat la figura de nou científiques i n'han elaborat una mostra

La comunitat educativa de l’escola Font Rosella presenta l’exposició Dones i Ciència. Una mirada al món de la ciència per conèixer i reconèixer les aportacions de nou científiques, que es podrà visitar al Centre Cívic La Concòrdia, entre l’11 de febrer i el 4 de març.  La mostra posa en relleu les aportacions de dones en l’àmbit de la ciència a través dels aprenentatges científics, amb perspectiva de gènere, que ha realitzat l’alumnat del centre educatiu en aliança Magnet amb la Fundació Naturgy.

Per altra banda, l’exposició s’emmarca en el dia de la Dona i la Nena a la Ciència i en la celebració del quarantè aniversari de l’escola, ubicada al barri de la Concòrdia de Sabadell. Es tracta del resultat dels aprenentatges i projectes treballats per l’alumnat de l’Escola Font Rosella entorn a nou dones científiques, de qui han cercat la biografia i els descobriments i han experimentat i après entorn les troballes científiques.

A més de la vessant científica, la mostra vol posar de relleu l’escletxa de gènere que hi ha a la ciència, per aquest motiu s’ha escollit inaugurar-la l’11 de febrer, Dia de la Dona i la Nena a la Ciència.

Algunes de les científiques que protagonitzen l’exposició són: Dian Fossey, la defensora dels goril·les que va indagar sobre l’espècie més propera als humans; Beulah Louise, la inventora més prolífica de la història, que va crear més de 100 invents que faciliten el nostre dia a dia; o Mary R. Dawson, una paleontòloga a l’Àrtic, que va mostrar com descobrir el passat ens ajuda a entendre el present i millorar el futur.

A més, en el marc de l’exposició, s’impartirà el taller familiar Inventors d’energia eficient, impartit per la Fundació Naturgy. Amb el conte com a fil conductor, els infants coneixeran què és l’energia, per què s’utilitza i les principals fonts d’energia. Amb una metodologia participativa i activa, els nens i nenes integraran els coneixements a través del joc. Se celebrarà el dissabte, 12 de febrer, al Centre Cívic de la Concòrdia.

Comentaris
To Top