Ciutat

El consultori del Poblenou de Sabadell incorpora un metge de família un dia a la setmana

El consultori local del Poblenou / LLUÍS FRANCO

El Consultori Local del Poblenou de Sabadell ja compta amb un metge de família un dia a la setmana, des del 15 de febrer. Hi serà els dimarts, des de les 8 h fins a les 13 h. A més, des de mitjans de gener, l’equipament obre cinc dies a la setmana. És una de les principals reclamacions de veïns i entitats, així com del ple municipal i del Parlament de Catalunya.

Tot i així, la notícia no ha satisfet l’Associació de Veïns del Poblenou, ja que com reclama el seu president, Rubén Navarro, “volem que torni tot com estava abans, sense cap retallada”. I és que fins al març del 2020 el consultori tenia metge cada dia de la setmana. A més, Navarro lamenta que el metge de família només atendrà malalts crònics i amb problemes de mobilitat i reclama que s’obri a atendre les diferents patologies de tota la població. La resta d’atencions, com les espontànies, es continuaran fent al CAP La Serra de Torre-romeu.

El consultori del Poblenou va tancar el mes de març de 2020, a causa de l’esclat de la pandèmia. Fins al 3 de maig de 2021, no va reobrir. La reincorporació del metge de família és un pas més per a retornar a la normalitat el funcionament de l’equipament.

Amb infermeria i administratius

El metge se suma a l’equip del consultori, que ja comptava amb professionals d’infermeria i administratius per a l’atenció de malalts crònics i amb problemes de mobilitat, sempre amb cita prèvia. També fan l’atenció domiciliària.

L’atenció aguda i espontània es continuarà fent al CAP La Serra perquè segons Salut les condicions actuals del centre no permeten un doble circuit Covid i no-Covid, cosa que des de l’associació de veïns contradiuen i asseguren que sí que seria possible.

Mentre el Consultori va estar tancat durant la pandèmia, la població del Poblenou va ser atesa pel seu mateix Equip d’Atenció Primària a les instal·lacions del CAP La Serra, que va ampliar la dotació d’infermeria i va incorporar altres professionals a través del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària.

El Parlament insta la Generalitat a recuperar i ampliar el consultori del Poblenou

Comentaris
To Top