Ciutat

‘Visita Puntual’ situa en el mapa l’obra de Benet Ferrer

Segona parada en la "Visita Puntual" d'avui, al mural ceràmic de la Plaça Llonch i Salas/ Lluís Clotet

La iniciativa ‘Visita Puntual’, la xarxa que pretén revisar el patrimoni artístic de Sabadell, ha completat amb èxit aquest matí la primera ruta per teixir complicitats entre les diferents obres que emmarquen els carrers i barris de la ciutat. Per fer-ho, la xarxa que va néixer en la cloenda de l’exposició “Un gran dinar” d’Oriol Enguany ha organitzat tres parades per l’obra de l’artista hiperrealista Benet Ferrer.

La ruta ha transitat per tres obres icòniques de Ferrer distribuïes per l’espai públic de Sabadell; des del mosaic de la Plaça Josep Rossell, el mural ceràmic de la Plaça Llonch i Salas i l’escultura “A Campoamor” del carrer Goya. Tres parades que han conformat una osmosi pel llegat artístic d’un dels referents de l’art conceptual del país a finals de segle passat. Així i tot, l’artista ha volgut defuigir aquesta “conceptualització” que la caracteritzat des del món de la crítica. Davant del mural ceràmic de la Plaça Llonch i Salas, darrere l’entrada del Banc Sabadell, l’artísta ha volgut recordar la seva relació amb la ceràmica, una experiència cabdal en el seu bagatge. No obstant això, ho ha volgut matissar recordant que la seva relació posterior amb altres figures influents del moviment conceptual, l’inclinaren a buscar noves referències que fugien de les tècniques que caracteritzaven les seves ceràmiques.

Segona parada en la “Visita Puntual” d’avui, al mural ceràmic de la Plaça Llonch i Salas/ Lluís Clotet

Durant l’explicació al públic existent a la primera ‘Visita Puntual’, el professor de l’escola Massana, ha recordat el traç geomètric que conserva el mural de la Plaça Llonch i Sales. Una ‘incògnita’ que ha volgut ressaltar dins d’un mural que enllaça el color viu del fons amb altres formes que conserva la figura. Els organitzadors no han volgut amagar el seu entusiasme davant la voluntat de l’artista d’acompanyar-los en la seva primera iniciativa. “Ferrer sempre ha sigut un dels referents en la nostra formació artística”, remarcaven aquest matí. La ruta, finalment, ha acabat a l’obra monumental “A Campoamor”, del carrer Goya del barri homònim.

Comentaris
To Top