Publicitat
CONTINGUT PATROCINAT

La formació PICE de la Cambra, un impuls per a la inserció dels joves al mercat laboral

Cambra de Comerç de Sabadell

CAMBRA DE COMERÇ DE SABADELL

L’entitat econòmica de Sabadell organitza al llarg de l’any més de vint accions formatives gratuïtes de diferents àmbits empresarials dirigides a persones inscrites a Garantia Juvenil

Els joves són un dels col·lectius més afectats per l’atur. Per capgirar aquesta situació preocupant, la Cambra de Comerç de Sabadell, organitza de la mà de la resta de cambres de l’Estat el Programa Integral de Cualificación y Empleo (PICE), que té com a objectiu ser un impuls per a la inserció dels joves al mercat laboral.

L’entitat econòmica ofereix al llarg de l’any més de vint accions formatives gratuïtes en línia o presencials de diferents àmbits empresarials dirigides a persones d’entre 16 a 29 anys inscrites a la iniciativa europea de Garantia Juvenil. Des de la creació del programa PICE, l’any 2015, la Cambra de Sabadell ha dut a terme 180 accions formatives i ha tingut uns 1.300 alumnes en total. Enguany, preveu tenir-ne uns quinze per curs, cinc menys respecte abans de l’arribada de la Covid-19.

Susagna Olcina, tècnica de formació de la Cambra de Comerç, i Cristina Taché, de l’àrea d’Assessoria, Promoció i Formació de l’entitat, són les coordinadores del programa PICE a Sabadell. “És un programa que pretén ajudar als joves que no treballen ni estudien a millorar les seves competències. El nostre principal propòsit és ajudar-los a trobar feina o bé a continuar estudiant. Més d’un 50% d’alumnes que han fet els nostres cursos ja no estan a Garantia Juvenil, és a dir, ja han trobat feina. Això ens genera satisfacció“, exposa Olcina.

Fases de les accions formatives de la Cambra

Dit això, les accions formatives de la Cambra consten de quatre fases diferenciades. En primer lloc, als alumnes se’ls fa una entrevista individual d’orientació professional. “Mirem d’on parteixen els joves, és a dir, si han treballat o no, i quines habilitats tenen. A partir d’aquí valorem quina formació poden fer”, explica la Susagna Olcina. En segon lloc, els estudiants han de superar una formació troncal d’unes 65 hores. “Aquí se’ls ensenya a tenir més habilitats socials i comunicatives. La formació troncal els ajuda a veure quines són les àrees que més dominen i quines les que menys”, apunta la tècnica de formació.

En tercer lloc, el programa PICE preveu una formació específica, que té una durada d’unes 150 hores. Aquí és on la Cambra ofereix tota mena de cursos al llarg de l’any de molts àmbits diferents. Aquest mes de febrer l’entitat econòmica està comercialitzant dues accions formatives: el curs de pilot de dron i el curs de màrqueting digital. I, en quart lloc, els estudiants tenen accés a una borsa amb diferents ofertes laborals.

Els alumnes, satisfets

Així mateix, Susagna Olcina assegura que els alumnes del programa PICE estan satisfets amb el contingut dels cursos i el tracte del professorat. “Als joves els agrada la formació que fem, sobretot perquè tenim molt en compte la seva opinió. La majoria coincideixen que el programa els ha ajudat a trobar els seus punts forts i a tenir més confiança a l’hora d’entrar al mercat laboral”, assenyala.

Cambra de Comerç de Sabadell

Un cas d’èxit del programa PICE de la Cambra de Sabadell és el de Noelia Regalado. Ella va participar-hi fa gairebé cinc anys i va fer el curs de màrqueting en línia. Gràcies al programa, va aconseguir feina en una de les empreses de la borsa de treball. I poc temps després, va decidir muntar la seva actual empresa, dedicada al posicionament web SeoForce Agency. “Sens dubte, el programa PICE és totalment recomanable, tant per l’atenció de la Cambra de Sabadell, com per al professorat i el seguiment posterior amb ofertes de feina”, afirma Regalado.

D’altra banda, des de la Cambra de Sabadell elaboren cada any un informe de necessitats formatives en què fan enquestes a empreses per saber quins perfils professionals demanden. A partir de les respostes, l’entitat econòmica valora quines noves accions formatives engegar. “La demanda més habitual de les empreses té a veure amb formacions sobre màrqueting digital, tot i que varien en funció del sector en què opera la companyia”, indica Olcina.

Publicitat
Comentaris
To Top