Ciutat

Josep Maria Porta deixa la presidència de Sabadell Comerç Centre, després de 12 anys

Després de gairebé 12 anys al capdavant de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta deixa la presidència de l’associació per centrar-se en el seu negoci. Serà substituït de forma temporal per la vicepresidenta de l’entitat, Eva Fernández, a l’espera d’engegar un procés electoral.

Porta ha pres la decisió de deixar la presidència de l’entitat per centrar-se en “el procés de canvi generacional i de creixement del seu negoci”, Multiópticas Porta, que actualment compta amb una xarxa de quatre establiments i una vintena de treballadors. El canvi, considera Porta, ha de renovar “idees i energies”. “Serà bo per a mi i serà bo per a l’entitat”, argumenta.

Josep Maria Porta, gerent de Multiopticas Porta

Josep Maria Porta, gerent de Multiópticas Porta i fins ara president de Sabadell Comerç Centre

El ja expresident de l’entitat fa un balanç molt positiu d’aquests gairebé 12 anys de presidència, en què els hàbits de consum han canviat de forma accelerada i s’ha fet front a crisis econòmiques i socials. Sobretot, la de la Covid, que ha afectat el comerç i l’hostaleria amb severes restriccions.

El fins ara president ha dialogat amb tres governs diferents a l’Ajuntament de Sabadell, ha entomat la gestió de diverses transformacions urbanístiques al Centre, les de més impacte al passeig de la Plaça Major, però també en altres projectes, com va ser la reducció de la mida del projecte comercial de Sant Pau de Riu-sec, així com els reptes de mobilitat de la ciutat, la nova pacificació del Centre o la discussió sobre nous aparcaments. Temes que, a hores d’ara, encara estan sobre la taula.

Porta va mostrar el seu agraïment a les persones que, des del primer dia, l’han acompanyat a la junta: Carles Fàbregues, de la Llar del llibre; Miquel Gumí, de Masclans; Joaquim Xercavins, de Xercavins joiers, i Gina Parera, de Silenci espai salut. D’altra banda, la Junta va agrair a Porta la tasca portada a terme durant tots aquests anys amb tant esforç i dedicació.

Eva Fernández presentarà candidatura

Eva Fernández no només ha agafat el càrrec de presidència de manera provisional o accidental, sinó que la seva intenció és formar una candidatura per poder presidir l’entitat, i iniciar una nova etapa de l’associació. Fernández apunta que és conscient que el món associatiu en general passa per moments difícils, però considera que serà un repte trobar noves fórmules de vinculació i motivació dels comerços per fer xarxa. Afegeix que ja té al cap algunes idees per aconseguir-ho.

Fernández és la cogerent de Forn Centenari Bakery Shop, empresa familiar nascuda l’any 1978, que actualment té sis establiments a la ciutat i amb una plantilla de 40 treballadors. El Forn Centenari es troba a la ciutat des del 1898 i el seu model de negoci és modern i innovador. Eva Fernández ha estat vinculada a l’entitat com sòcia des de l’any 2016 i a la junta des del 2017, en els últims temps com a vicepresidenta, i, per tant, coneix bé l’entitat i les seves dinàmiques.

Comentaris
To Top