Vallès

Educació denega la subvenció a l’escola Viaró per separar alumnes d’ESO per sexe

La Vall (Bellaterra) i la Farga (Sant Cugat) ajuntaran nois i noies a secundària i mantindran la subvenció d’Educació

El Departament d’Educació ha denegat finalment el concert a secundària a l’escola Viaró de Sant Cugat del Vallès, que mantindrà la separació d’alumnes per sexe, segons la resolució publicada aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Educació va anunciar que no renovaria els concerts a aquells centres que mantinguessin l’educació segregada per sexe i davant d’això vuit escoles van anunciar que passarien a ser mixtes, entre les quals la Vall (Bellaterra) i la Farga (Sant Cugat). El Departament els va demanar documentació per acreditar-ho i finalment ha acceptat el seu posicionament.

La resolució plasma que Viaró havia demanat la subvenció per a 12 unitats d’ESO. Educació, però, fa constar que no se’ls accepta cap unitat concertada a secundària. Al text consta que el motiu de la denegació és que el centre “no desenvolupa el principi de coeducació”.

A l’escola Campjoliu, a l’Arboç (Baix Penedès) tampoc no se li ha acceptat el concert a secundària. Sí que renoven el concert la Farga de Sant Cugat del Vallès; la Vall a Bellaterra; Pineda, Canigó i Xaloc a l’Hospitalet de Llobregat; Institució Tarragona; i Les Alzines i Bell-lloc del Pla, a Girona. Fins ara aquests centres segregaven per sexe, però van presentar la documentació requerida per demostrar que passarien a ser mixtes i Educació els ho ha acceptat. Entre d’altres, han hagut de presentar el projecte educatiu que aplicaran per aplicar el principi de coeducació i el procés sobre com han informat tant al centre com a les famílies.

La Vall i la Farga ajuntaran nois i noies per no perdre el concert educatiu

Comentaris
To Top