Ciutat

La Vall i la Farga ajuntaran nois i noies per no perdre el concert educatiu

Educació ha introduït aquesta condició als centres educatius per poder renovar les subvencions públiques 4 anys més

Els centres acceptaran tant nois com noies a secundària / ACN

La Vall, de Bellaterra, i la Farga, de Sant Cugat del Vallès deixaran de segregar per sexe a l’etapa de secundària a partir del curs vinent, 2022-2023. Les escoles han pres la decisió després que el departament d’Educació anunciés que enretirarà les subvencions públiques als centres educatius que no ofereixin una ESO mixta; és a dir, amb nois i noies a la mateixa aula.

La Generalitat ha aprofitat que el curs vinent caducava el concert educatiu de secundària i ha introduït aquesta condició als centres educatius per poder renovar les subvencions públiques 4 anys més, fins al curs 2025-2026 . Per fer-ho, el departament s’ha emparat en la nova Llei d’Educació catalana, la LOMLOE. A tot Catalunya, hi ha sis escoles més fins ara no-mixtes que han comunicat a les famílies que a partir d’aquesta preinscripció acceptaran alumnes dels dos sexes. El Viaró, centre exclusivament per a nois a Sant Cugat, de moment no ha comunicat públicament cap canvi.

En el cas d’aquest últim centre, en un comunicat afirmen que la decisió es pren per “evitar un greuge irreparable a les famílies i al personal de l’escola”. Així mateix, expliquen que s’han treballat aspectes organitzatius, com l’adaptació d’espais i la uniformitat. Educació demanarà que “demostrin amb proves que deixaran de segregar per sexe”.

Comentaris
To Top