Diners

Rubèn Celada (Playoff): “Google ens ha fet canviar de mentalitat: ara pensem en gran”

Playoff Informática Rubèn Celada

El cofundador i conseller delegat de l’empresa sabadellenca, Rubèn Celada, fa una valoració positiva del programa del gegant tecnològic

Rubèn Celada, cofundador i conseller delegat de Playoff Informática / LLUÍS CLOTET

Playoff Informática, que es dedica a agilitzar la gestió digital d’entitats a través d’un software propi, ha comptat durant un mes sencer amb el suport i l’assessorament de Google. L’empresa sabadellenca va ser seleccionada, juntament amb deu companyies espanyoles més, pel programa de transformació digital del gegant tecnològic, anomenat Growth Academy: Digital Transformation, per a start-ups de l’Estat.

El cofundador i director general de la companyia, Rubèn Celada, fa una valoració “molt positiva” de l’experiència i assegura que Playoff Informática és ara una empresa més competent i amb les “idees més clares”. De fet, arran del programa de Google, l’empresa ha internacionalitzat els seus serveis a països d’Europa i Llatinoamèrica i l’objectiu és arribar a tots els continents a mitjà termini, segons Celada.

Playoff ja compta amb més 1.000 clients de tota mena de sectors. El propòsit de la companyia és arribar a facturar un milió d’euros aquest 2022, la qual cosa suposaria la seva xifra de vendes més elevada des de la seva creació l’any 2007.

Quina valoració feu del programa de Google? Ha respost les vostres expectatives?

El programa de Google ha sigut molt inspirador i ens ha servit per deixar de pensar en petit. Sovint, les empreses d’aquí tenim barreres culturals i ens fa por fracassar. Google ens ha fet canviar de mentalitat: ara arrisquem més i pensem en gran. Hem après que hem de projectar una visió ambiciosa del futur de Playoff Informática.

Quins coneixements heu après? Us serveixen per al dia a dia de l’empresa?

Hem tingut mentors de Google i de companyies exitoses, la qual cosa ens ha permès aprendre molts aspectes bàsics per gestionar correctament la nostra empresa. Per exemple, els mentors ens han ensenyat eines de nova generació per millorar els processos de Playoff i sistemes més efectius d’atenció al client. També ens han ajudat a perfeccionar el nostre producte i a crear una nova web més atractiva. D’altra banda, ens han aconsellat sobre quina manera internacionalitzar-nos i en quins mercats.

Com vau aconseguir que us agafessin al programa?

Ens va arribar que Google buscava empreses que es dediquessin a la transformació digital de petites organitzacions i vam creure que nosaltres hi encaixàvem a la perfecció. Vam decidir aplicar al programa i després de fer dues entrevistes, ens van agafar. Rebre el suport i assessorament de Google et dona prestigi cap als clients potencials.

Sònia Miró és l’altra cofundadora de Playoff / LLUÍS CLOTET

Heu compartit impressions amb la resta de companyies participants?

Sí, de fet, vam fer grups de treball entre les empreses que formàvem part del programa. Totes vam arribar a la mateixa conclusió: el món de les start-ups és una muntanya russa. Nosaltres li diem l’equilibri del caos. Tanmateix, el conjunt de companyies ha quedat molt satisfet de l’experiència.

Quina és ara l’activitat principal de Playoff Informática?

Playoff Informática es dedica a agilitzar la gestió digital d’entitats a través d’un software propi. Nosaltres els muntem tot l’ecosistema digital en un temps rècord: una setmana. Amb la Covid, la comunitat obliga a les empreses i entitats a digitalitzar-se. Si no ho fan, perden clients o bé guanyen una mala imatge. La digitalització ja és imprescindible.

Quin tipus d’entitats utilitzen els vostres serveis?

Tenim més de mil clients de molts sectors diferents: empreses, clubs esportius, centres cívics, ajuntaments, associacions professionals i culturals, partits polítics, entre altres. Algunes de les entitats que confien en nosaltres són la Federació Catalana de Bàsquet, el Campus Xavi, el partit polític PACMA i l’Associació Catalana d’Autocaravanistes. La nostra comunitat enriqueix el producte, que ha millorat molt des que el vam crear.

A quants països opereu? Teniu previst expandir-vos?

Arran del programa de Google, tenim presència a diversos països de Llatinoamèrica, com Colòmbia, Uruguai i Panamà, així com països europeus, com Suïssa, Andorra, Holanda i Portugal. El nostre propòsit és abastar encara més regions i per què no arribar a tot el món. Si ho aconseguim, tenim previst arribar al milió d’euros de facturació aquest 2022, la xifra de vendes més alta de Playoff. A més, volem ampliar la plantilla, que ara és de setze treballadors.

Quines són les expectatives de futur de Playoff Informática?

Nosaltres créixer un 60% anual, tal com hem fet els darrers dos anys. Volem que el valor del nostre producte es maximitzi i que tingui presència a tot el món. Els clients estan satisfets amb el nostre servei i tenim la intenció que cada vegada ho estiguin més. Cada any que passi, Playoff Informática ha de progressar i ser diferent.

Comentaris
To Top