SANT CUGAT

Sant Cugat no farà canvis a la seva zona de baixes emissions

El govern local defensa que es va treballar amb el suport dels serveis jurídics i que la decisió judicial a Barcelona no els afecta

Una zona de baixes emissions, en una foto d'arxiu / ACN

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès descarta ara per ara canvis a la zona de baixes emissions (ZBE) que té el municipi. Així ho va assegurar dilluns el regidor de Serveis Urbans, Transports i Mobilitat, José Gallardo, en el ple ordinari del mes de març, després que el TSJC hagi anul·lat l’ordenança que regula la ZBE de Barcelona.

En l’audiència pública del ple i responent a les preguntes d’un representant veïnal, Gallardo assegura que la regulació a la localitat s’ha fet d’acord amb els serveis jurídics de l’Ajuntament, i que l’ordenança és plenament vigent independentment del que acabi passant a la capital catalana. La ZBE de Sant Cugat es troba activa des de l’1 de maig de 2021 i es sanciona vehicles contaminants des de novembre.

La ZBE estableix que els vehicles sense etiqueta ambiental que circulin per l’espai establert en dies laborables, de dilluns a divendres i entre les 7 h i les 20 h, seran sancionats amb multes d’entre 100 i 500 euros. Afecta els vehicles de gasolina matriculats abans del 2000, els dièsel d’abans del 2006 i les motocicletes i ciclomotors d’abans del 2003.

“Vam aprovar la ZBE amb el suport dels serveis jurídics de l’Ajuntament, i si algú creu que alguna cosa s’ha fet malament ho haurà de dur on calgui”, assenyala Gallardo. Apunta, a més, que si hi ha una resolució judicial com la que ha rebut l’Ajuntament de Barcelona “s’haurà d’acatar” si s’escau.

Sabadell disposarà d’una zona de baixes emissions abans del 2025

Comentaris
To Top