SANT CUGAT

Un estudi conclou que l’arbrat redueix en 448 quilos diaris el diòxid de carboni a Sant Cugat del Vallès

arbres_sabadell_lluis_franco

La ciutat disposa de 55.000 arbres urbans i se situa com la tercera amb més ràtio per habitant de l’Estat

Arbres al carrer Tres Creus, al Centre, en una foto d'arxiu / LLUÍS FRANCO

Un estudi de la Universitat de Sevilla conclou que els arbres urbans de Sant Cugat del Vallès capturen uns 448 quilos de diòxid de carboni diari, concretament les 8.000 unitats de plataners, mèlies i pins. A més, la seva presència en voreres pot reduir en 18ºC la temperatura a les voreres a l’estiu, fet que genera un major confort per al ciutadà.

En concret, un carrer sense arbres pot arribar als 42,3ºC a l’estiu i en canvi un carrer similar però ombrejat amb arbres pot tenir una temperatura de 23,5ºC. Amb 55.000 arbres urbans, Sant Cugat és la tercera ciutat de l’Estat amb mes arbres per habitant, amb una ràtio de 1,7 per sant cugatenc, i disposa d’un total de 300 hectàrees d’espais verds.

Comentaris
To Top