Ciutat

L’Aeroport agafa velocitat de creuer

Una aeronau de l’Aeroclub / lluís franco

120 operacions diàries durant el primer trimestre del 2022. La tendència a l’alça de finals del 2021 en l’activitat aeroportuària de l’Aeroport ha mantingut la velocitat de creuer en aquests primers tres mesos postpandèmia, confirmant que l’activitat diària a l’aeròdrom ja està al 100%. I prova d’això és que durant els darrers noranta dies, de gener a març, s’han registrat 10.776 operacions, segons dades d’Aena. Uns números que converteixen aquest inici d’any en el tercer millor registre dels darrers deu anys a l’aeròdrom sabadellenc. “La valoració és optimista i positiva. El sector va en aquesta línia de recuperació i ja ha agafat l’impuls. Des d’aquí ho hem notat amb un increment del soci a volar de forma lúdica-esportiva”, celebren des de l’Aeroclub.

Part d’aquesta recuperació –també va condicionada a les condicions climatològiques de vol– s’explica per les darreres xifres de vols a l’Aeroport del Prat durant la Setmana Santa: 8.882 vols, un 82% dels realitzats en el mateix període del 2019. Que l’aviació comercial se situï amb aquests registres té un impacte directe en les escoles de formació presents a l’Aeroport, que davant la reobertura dels processos de selecció de les companyies aèries, fruit de l’augment de l’activitat, ja han detectat un canvi de tendència: “Hem tingut més sol·licituds d’informació així com matriculacions per fer els estudis de pilot professional d’avió. Així mateix, també per pilot professional d’helicòpter que durant un temps havia estat bastant parat”, explica el cap d’admissió d’Aero Link Flight Academy, Xavier Ribas.

Una impressió que també constaten des de la Barcelona Flight School, en detectar que “hem notat un increment significatiu d’alumnes i de peticions d’informacions, tant del públic nacional com internacional. Confiem que en la convocatòria dels cursos del mes de setembre puguem confirmar aquesta sensació que tenim”.

Des d’EAS Barcelona, qui pròximament inaugurarà un nou hangar a l’Aeroport, afegeixen que “des de l’escola s’han incrementat les hores de vol i el balanç que fem és del tot positiu”.

Comentaris
To Top