SANT CUGAT

L’Hospital General de Catalunya incorpora la cirurgia robòtica de precisió

L’Hospital Universitari General de Catalunya, del grup Quirónsalud, ha incorporat la cirurgia robòtica amb la instal·lació d’un robot quirúrgic Da Vinci, aportat per Alomar – Centres Mèdics.

El grup hospitalari assenyala en un comunicat que “es tracta de la tècnica més sofisticada i avançada del món de la cirurgia mínimament invasiva disponible en l’actualitat”. Aquest sistema es caracteritza per aportar major precisió i seguretat a les cirurgies, optimitzar el temps quirúrgic i aconseguir una ràpida recuperació dels pacients.

D’entrada, els principals serveis que es beneficiaran d’aquest nou sistema són els d’Urologia, Ginecologia, Otorrinolaringologia, Cirurgia Toràcica i Cirurgia General i Digestiva.

El Dr. Salvador Esquena, del servei d’Urologia, explica que entre els avantatges de la cirurgia robòtica Da Vinci, hi ha “la simplificació de les cirurgies, la facilitat i comoditat de moviment del cirurgià durant el procés quirúrgic”. L’especialista també subratlla que amb aquest sistema s’eliminen els moviments involuntaris del cirurgià i es redueix el cansament dels professionals en poder treballar asseguts en comptes d’estar a peu dret.

Per exemple, algunes cirurgies en què es podrà fer servir el robot són les de càncer de pròstata, tumors d’úter i cirurgia de l’apnea obstructiva del son.

Comentaris
To Top