Ciutat

Sabadell posa en marxa inspeccions nocturnes per evitar l’acumulació de residus

El 2020 ens deixa un augment de la recollida selectiva de l’1,5%, un petit augment però que consolida una tendència creixent

El consistori reforça l’aposta per la higiene a la via pública amb un programa per millorar la gestió d’escombreries

Imatge d'arxiu de contenidors a la ciutat de Sabadell

La netedat dels carrers és un dels grans medidors de la salut d’una ciutat. Amb aquesta premissa, l’Ajuntament de Sabadell ha engegat des d’aquest mes de juliol una iniciativa a través d’un programa d’inspeccions nocturnes que busca evitar que els residus s’acumulin a la via pública, fora dels contenidors.

El Consistori aposta per la higiene als carrers de la ciutat mitjançant un sistema en què els operaris s’encarregaran de revisar un ús correcte de la gestió dels residus, supervisant que es dipositen en el contenidor adient.

La iniciativa, que està previst que s’allargui fins el mes de setembre, posarà el focus especialment a les zones amb gran concentració d’establiments comercials i de restauració, sobretot en caps de setmana. Un reforç en l’aposta per la salubritat a l’espai públic de Sabadell que es va iniciar el passat mes de maig, quan l’Ajuntament va dur a terme una campanya per informar a tots els establiments de la zona del centre sobre el correcte funcionament del sistema de recollida i gestió de residus i escombreries.

En aquesta línea, ja ha obert expedients sancionadors en casos en què s’ha detectat un ús inadequat del sistema de recollida o els contenidors de reciclatge, segons detalla l’Ajuntament en un comunicat.

Comentaris
To Top