Ciutat

La llamborda Stolpersteine de la plaça de Montserrat Roig, pendent del trasllat

La reforma de la plaça de Montserrat Roig i del Mestre Planas a l’Eixample, ara unides amb carrer de Calvet d’Estrella, havia de comportar el trasllat de la llamborda Stolpersteine d’Antonio Aguilar, però això encara no s’ha produït. Diversos veïns se n’han adonat i es pregunten per què.

La llamborda d’Antonio Aguilar, a la plaça de Montserrat Roig / VICTÒRIA ROVIRA

Des de l’Ajuntament, fonts municipals confirmen que s’està pendent de fer el trasllat i que “es vol trobar una data significativa per fer-lo i donar-li la solemnitat que es mereix”. Fins ara, aquesta llamborda era a la plaça de Montserrat Roig, al costat del memorial de les víctimes de l’holocaust, perquè es desconeixia la ubicació on havia viscut Aguilar a Sabadell. Totes aquestes llambordes o petjades de memòria es posen al davant d’on van viure les persones deportades pel nazisme. Ara, però, el Museu d’Història ha pogut saber on havia viscut el sabadellenc, al carrer de la Riera Villaret, 76, a la Creu Alta, i és on es traslladarà la llamborda.

63 Stolpersteine

A Sabadell s’han instal·lat 63 llambordes Stolpersteine pels diferents districtes de la ciutat. A cada llamborda hi ha el nom i els dos cognoms de cada sabadellenc, la seva data de naixement, exili, lloc i dia de deportació i afusellament, si és el cas, o mort.

Sabadell tindrà dues noves llambordes Stolpersteine

Comentaris
To Top