Ciutat

Flams, porrons i garrotins, diumenge a l’Eix Macià

Els singulars concursos de menjar flams, comptar titius i cantar garrotins es consoliden com una proposta per a tota la família

La Festa Major obre la porta als espectacles i esdeveniments més insospitats. Són quatre dies en què singularitat i tradició conviuen, omplint els carrers de color i olors els carrers de la ciutat. Una d’aquestes exhibicions anuals d’extravagància i excentricitat són els concursos de menjar flams, comptar titius i cantar garrotins, integrats ja en l’imaginari col·lectiu de la ciutat.

La cita del diumenge a la tarda s’havia convertit en els anys previs a la pandèmia en una de les grans atraccions del programa a Sabadell, marcada per a molts en vermell al farcit calendari d’actes. Enguany, es preveu que les tres activitats tornin a omplir l’Eix Macià de participants i espectadors. En un ambient familiar, el públic xalarà de valent veient com els diversos concursants rivalitzen. Uns, per veure qui és capaç d’engolir més ràpid el seu flam. Uns altres, per descobrir qui beu vi d’un porró mentre compta més titius. I, els tercers, entonant cançons improvisades a partir de temes proposats per l’organització.

Aquest homenatge als artistes més sui generis de la ciutat està organitzat per La Sèpia Verda i Comissió de Festes Populars de Sabadell (CFPS), en una festa de gustos, textures i harmonies que segur que provocarà els somriures entre els assistents. Tot plegat, una divertida proposta per fer baixar el dinar de diumenge assistint a un acte que arrencarà a les sis de la tarda i que en les darreres edicions s’ha allargat durant més de quatre hores.

Èxit en les darreres edicions

Recorden les cròniques d’anys anteriors que, pel que fa al concurs de flams, alguns són capaços de baixar fins i tot dels 4 segons. Després d’omplir la panxa, però, molts dels comensals de carrer reunits a l’escenari petit de l’Eix Macià reconeixien que ni tan sols han estat capaços de percebre el gust del producte. El premi a aquesta exhibició de velocitat endrapant el postre ha estat històricament una samarreta i, el més important, els aplaudiments i reconeixement del públic que s’apropa a l’espai.

Pel que fa a l’espectacle musical, entre els assistents que han passat per edicions anteriors destaquen figures de sabadellencs com Fardatxa o el berguedà Francesc Ribera ‘Titot’. Respecte a les habilitats per beure mentre es fa recompte de glops, Iban Torres és un altre dels noms de sabadellencs vinculats a l’èxit. Va ser capaç d’empassar-se el porró sencer mentre comptava 96 titius i pintava de vermell la samarreta en l’edició del 2018. Algú serà capaç d’arribar al centenar? Segur que moltes famílies s’acosten per descobrir-ho.

Comentaris
To Top