FESTA MAJOR

Qui és qui: les cares de la Festa Major esportiva de Sabadell

Els bateigs es fan a la Piscina de Can Marcet / Ll. Franco

Són les cares que representen activitats esportives tan destacades com la Cursa Popular o els batejos  de busseig que organitza Unisub Sabadell

ERNEST AGUILAR  (ORGANITZACIÓ DE LA CURSA POPULAR)

La Cursa Popular, amb totes les seves modalitats com la Mitja Marató, els 14 km i la prova infantil, és la gran estrella del programa esportiu. També es converteix en un dels actes més multitudinaris i això requereix un gran entramat organitzatiu que assumeix l’Ajuntament i l’Associació Mitja Marató de Sabadell. L’Ernest Aguilar, soci i treballador del Club Natació, n’és el tresorer i ens descobreix aspectes fins ara desconeguts.

Per exemple, quantes tanques són necessàries per cobrir el recorregut i delimitar les zones d’avituallament o espais d’arribada i descans? “Aquest any estarem al voltant de 200 tanques altes (de més de dos metres) i unes 215 de baixes”, subratlla l’Ernest.

Afegeix que “els punts més conflictius són les cruïlles. N’hi ha un total de 69, de les quals 54 seran cobertes per voluntaris i 15 per la Policia Municipal i Protecció Civil. Aquestes són més complicades perquè tenen més afectació de la circulació”.

Ernest Aguilar (Associació Mitja Marató Sabadell) / Ll. Franco

El muntatge comença a les 5 del matí de diumenge amb la col·locació de les tanques, a càrrec d’una empresa especialitzada, i tota l’estructura del circuit. La recollida és més ràpida. Altres dades força interessants: es repartiran 10.320 ampolles d’aigua durant el recorregut, amb dos punts d’avituallament a més de l’arribada. També 4.000 begudes refrescants i isotòniques gentilesa de Cobega i 2.800 peces de fruita de l’Esclat. L’Ernest veu factible establir un nou rècord de participació aquest any, superant els 3.300 inscrits de l’any 2019. La Cursa continua sent molt popular.

ENRIC AMILL (PRESIDENT I INSTRUCTOR D’UNISUB SABADELL)

És una tradició des de fa més de dues dècades. Molts sabadellencs s’han iniciat en el món del submarinisme gràcies als bateigs subaquàtics que organitza Unisub Sabadell. El seu president, Enric Amill, és un experimentat instructor i gairebé ha viscut totes les edicions. Aquest any han canviat una mica el protocol. “Farem franges de mitja hora perquè la gent pugui gaudir més de l’experiència. Per això és necessari demanar cita. S’explica tranquil·lament en què consisteix, fem una volta de 15 minuts, fotos i al final compartim les sensacions i opinions”, explica.

Enric Amill

Enric Amill, president d’Unisub Sabadell, a la piscina de Can Marcet / Ll. Franco

Només cal portar el banyador. “Nosaltres aportem aletes, màscara, regulador i l’armilla. Les ampolles són d’aire comprimit amb una capacitat de 2.400 o 3000 litres. Amb una ampolla fas el matí sencer. Fem servir dos jocs de material i així un es pot desinfectar”, afegeix. En l’organització participen un total de 25 persones entre tots els àmbits. La piscina de Can Marcet és un “escenari ideal perquè té més de 4 metres de profunditat”.

El Triquell actuarà a l’acte de Festa Major del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top