FESTA MAJOR

La Festa Major torna a la plaça de Sant Roc

El Seguici Festiu conquereix els carrers del Centre, on nombroses famílies han xalat veient desfilar les entitats sabadellenques

La festa torna als carrers. Després de dos anys marcats per les restriccions de la pandèmia, el nou Seguici Festiu de Sabadell ha viscut aquest divendres la seva primera gran tarda de glòria.
La passejada de les entitats ha tornat a la plaça de Sant Roc, on les famílies s’han aplegat per celebrar una jornada molt esperada. “En teníem moltes ganes, després d’aquest temps sense haver-ho pogut viure com cal”, explicava un dels assistents. Els protagonistes de la cultura sabadellenca han farcit de color i ritme el trajecte, que ha arrencat al Casal Pere Quart i ha posat punt i final al davant de l’Ajuntament.

Els més petits han xalat de valent, embadalits amb una cercavila que ha tornat a reunir el bestiari de la ciutat, enguany amb les novetats la Mulassa i els Cavallets, integrats de ple entres les colles. “Al principi estàvem una mica nerviosos, però quan trepitges el carrer i veus tota la gent, t’oblides de tot i gaudeixes”, confessava a mig recorregut un dels membres de la Colla de Bastoners.
La comitiva ha comptat també amb els Galejadors de Sabadell, el Ball de Diables, la Víbria de la Creu Alta, els Capgrossos, les Granotes del Ripoll, el Ball de Bastons, el Lleó de Sabadell, l’Àliga de Sabadell i els Gegants de Sabadell.

Els trabucaires han donat el tret de sortida just després que la pluja amagués amb fer acte de presència. Amb els paraigües ja plegats, gralles, tambors, timbals i tota mena d’instruments han amanit la desfilada sota l’atenta mirada dels ciutadans que van omplir els carrers del Centre. El foc de les ‘carretilles’ i els espetecs de la pirotècnia guiaven el camí dels presents, dansant al ritme de la música. Tots ells han acompanyat el Penó de la ciutat, conduït enguany per la S.C.R. El Ciervo, que es troba aquest 2022 en ple centenari de la seva creació.

Castells a la plaça de Sant Roc
La comitiva ha anat sortint des de les set de la tarda del Casal Pere Quart i ha pujat per la Rambla, el carrer Sant Pere, la plaça del Gas, els carrers Sant Feliu, d’en Font, Escola Industrial i Gràcia, per finalitzar a la plaça de Sant Roc. Una vegada allà, els Saballuts han protagonitzat la tradicional aixecada de castells. Una actuació que precedeix el pregó de la Festa Major.

Victòria Rovira

El Seguici de cloenda, dilluns
A Sabadell, el Seguici surt tres vegades a l’any: el diumenge de la Salut i el divendres i dilluns de Festa Major, precisament per obrir-la i tancar-la oficialment. L’any passat, en la seva estrena, la passejada d’entitats del Seguici es va haver d’adaptar i es va dur a terme a la Fira Sabadell davant l’obligació de controlar l’aforament per culpa de la Covid.

Publicitat
Comentaris
To Top