FESTA MAJOR

FOTOS: Bollywood, un tastet de l’Índia a Sabadell per Festa Major

Bollywood a la Festa Major de Sabadell 2022 / LLUÍS FRANCO
Bollywood a la Festa Major de Sabadell 2022 / LLUÍS FRANCO

La plaça del Vallès de Sabadell s’ha convertit en l’epicentre de la música i els balls regionals nacionals i internacionals per Festa Major. La dansa Bollywood ha estrenat escenari de la mà del centre Asana de Sabadell, amb desenes de ballarins movent el cos al ritme dels sons hindús que han fet aixecar el públic. “Hi vinc cada any. M’encanta la musicalitat d’aquest ball”, expressa la Maria, una de les assistents més fidels.

Nascut a la Índia, el Bollywood s’inspira en la principal indústria cinematogràfica del país i el ball es caracteritza per moviments ràpids i enèrgics. A Sabadell la cultura hindú va aterrar amb el Centre Asana, l’escola que està darrere del Holi, i s’ha convertit en un dels segells identitaris de la nostra ciutat.

Bollywood a la Festa Major de Sabadell 2022 / LLUÍS FRANCO

La Pooja Shrimali i la Sònia Esplugas són les principals impulsores a Sabadell de la tradició. De fet, l’escola es va fundar fa ja pràcticament vint anys, quan Esplugas va marxar a l’Índia i va empapar-se de la cultura. La música hindú és un remix de melodies: des de les més clàssiques fins als ritmes més llatins, passant per una fusió de tocs occidentals.

A la mateixa plaça hi ha organitzades diferents actuacions musicals i de ball. També hi haurà un tastet de les danses típiques d’andalusia (19h), de l’Aragó (20h) i diumenge les danses típiques de llatinoamèrica (19h) i del Perú (20h).

Bollywood a la Festa Major de Sabadell 2022 / LLUÍS FRANCO

Bollywood a la Festa Major de Sabadell 2022 / LLUÍS FRANCO

El Triquell actuarà a l’acte de Festa Major del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top