FESTA MAJOR

Els sardanistes s’apleguen a la plaça del Gas

La Cobla de Sabadell ha reunit nombrosos assistents en una jornada que ha comptat amb la presència de diverses personalitats

Els més tímids s’han resistit a sortir a escena. Després d’un parell de sardanes temptejant el terreny i esperant que els valents arrenquessin, les rotllanes s’han anat formant aquest dissabte al matí a la plaça del Gas en la tradicional ballada de la Festa Major.

Victòria Rovira

La Cobla de Sabadell ha reunit nombrosos assistents en una jornada que ha comptat també amb la presència de diverses figures del món de la cultura i la política sabadellenca, com l’alcaldessa, Marta Farrés, o el líder de Junts per Sabadell, Lluis Matas, que ha arribat acompanyat de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró.

Lourdes Ciuró: “El 2024 serà l’any de Sabadell”

Després de l’avís del flabiol, els presents han anat deixant a poc a poc els cafès del migdia a la taula dels bars de la plaça per animar-se a participar en la ballada. “Entre tots hem de lluitar perquè la sardana es mantingui viva”, explicava una de les assistents. “És música, és cultura i hem d’aprendre a que la gent l’estimi”, expressava convençuda.

La plaça s’ha acabat omplint, congregant simultàniament fins a tres i quatre rotllanes de dansaires que s’han entregat a la música de la cobla. Les sardanes són enguany molt protagonistes del programa de Festa Major. Els amants de la cultura popular poden gaudir en diversos espais de la música al carrer. La Colla Sardanista Mirant al Cel, la Cobla Jovenívola de Sabadell i la Contemporània també posaran la banda sonora aquests dies.

Comentaris
To Top