Diners

L’atur creix a Sabadell el setembre: no ho feia en aquest mes des del 2013

Atur Sabadell

El nombre de persones sense feina és d’11.775, mentre que la xifra de l’agost era d’11.766 (+9)

L'Oficina de Treball del Centre, al carrer de la República / VICTÒRIA ROVIRA

L’atur registrat augmenta a Sabadell per tercer mes consecutiu. La ciutat ha tancat el mes de setembre amb 9 desocupats més, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball i Economia Social. Ara, el nombre de persones sense feina és d’11.775 (amb una taxa d’atur registrat de l’11,7%), mentre que la xifra de l’agost era d’11.766.

Des de l’any 2013 que Sabadell no patia un creixement del nombre de persones sense feina en el mes de setembre. Tanmateix, encara que sembli paradoxal, les dades d’atur són les millors des del mateix mes del 2007, quan a la ciutat hi havia només 8.820 desocupats, una xifra històricament baixa.

L’atur creix per segon mes consecutiu a Sabadell: 363 desocupats més a l’agost


L’atur és ara un 3,3% més baix que fa un any (925 aturats menys), quan Sabadell tenia 12.161 persones sense feina. És a dir, la situació continua sent considerablement millor que el mateix període de l’any anterior, a causa del context de recuperació econòmica després de l’arribada de la Covid-19. No obstant això, el setembre suposa continuar amb la dinàmica de creixement del nombre de desocupats iniciada el passat juliol.

En aquest sentit, l’atur continua sent més baix que el març del 2020, mes en què va arribar la pandèmia. La ciutat ha tancat el mes de setembre amb un 9,2% menys de persones desocupades en comparació a aquest mes. Durant deu mesos consecutius, des de març de 2021 a desembre del mateix any, la xifra de persones sense feina a Sabadell va disminuir.

Comparació amb ciutats com Sabadell

Respecte a les ciutats catalanes amb un nombre semblant d’habitants, Sabadell continua sent la que menys desocupats té. L’Hospitalet de Llobregat té 12.303 persones sense feina, 223 més que el mes anterior, Badalona en té 12.496 (+106), mentre que a Terrassa la xifra és de 12.926 (+74).

Aquest mes de setembre, per tant, cap d’aquestes ciutats perd aturats. Es tracta d’una dinàmica que ja va existir el mes passat. Això sí, Sabadell és el municipi que menys desocupats perd des de març de 2021 (-31%; 3.654 aturats menys), un dels pitjors mesos des de l’arribada de la Covid. En el mateix període, l’Hospitalet ha reduït l’atur un 58,4% (-7.191), Badalona un 36,9% (-4.610) i, finalment, Terrassa un 33,4% (-4.313).

L’atur, en canvi, baixa al Vallès Occidental

A diferència de Sabadell, al conjunt del Vallès Occidental la xifra d’aturats també ha disminuït aquest mes de setembre. La comarca té 154 persones menys a l’atur, que deixa enrere dos mesos consecutius a l’alça. La xifra d’aquest setembre contrasta amb les de l’agost (+1.377) i juliol (+737). Dit això, ara hi ha 46.618 vallesans a l’atur. En són 2.246 menys que fa un any (-4,8%).

Només tres municipis del Vallès Occidental (Matadepera, Sant Llorenç Savall i Ullastrell) han acabat el mes de setembre amb més aturats que un any enrere. En termes intermensuals, en 12 municipis l’atur ha augmentat, en 11 ha patit una baixada i en un s’ha mantingut inalterable.

El nombre d’aturats augmenta a Catalunya

L’atur a Catalunya continua pujant i el setembre es tanca amb 3.373 desocupats més que a l’agost, un 0,96% més. Així, el nombre total d’aturats és de 354.318 i segueix la dinàmica de pujada que va iniciar al juliol. Ara bé, en comparació amb el setembre de l’any passat, el nombre de desocupats ha caigut en 24.152 persones, un descens del 6,3%, una taxa més moderada que la dels darrers mesos. La xifra d’aturats se situa en els nivells més baixos en aquest mes des del 2008, una xifra històricament baixa.

A Espanya, l’atur ha pujat al setembre en 17.679 persones, el que suposa un 0,6% més que a l’agost, fins als 2.941.919 desocupats. Així, tot i la tendència a l’alça –que va iniciar-se al juliol després de pràcticament més d’un any de baixada-, el nombre d’aturats s’ha mantingut per sota del llindar dels tres milions de desocupats.

Comentaris
To Top