Vallès

Clàssics de l’animació i del còmic arriben al Museu d’Art de Cerdanyola

Es tracta de recreacions fetes de l’artista Ángel Gómez de Segura Beaumont

Clàssics de l’animació i del còmic com Marco, Willy Fogg, Heidi i Mazinger Z, entre d’altres, arriben aquesta setmana al Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) amb l’exposició Beaumont, història d’una caixa. Es tracta de recreacions fetes de l’artista Ángel Gómez de Segura Beaumont, que amb l’estudi que duu el seu nom va ser un referent en aquest món i la cultura Manga.

Es tracta d’una mostra comissariada per Quim Módenes i que vol posar de relleu Beaumont i la difusió que va fer amb aquests treballs i del còmic. La seva filla, Marutxi Beaumont, ha lliurat un llegat de treballs perquè es pugui muntar aquesta exposició.

El passat 7 d’octubre Àngel Beaumont hagués fet 100 anys i el director del MAC, Txema Romero, ha subratllat aquesta donació, “la més gran i somiada amb joies que ens apropen al millor de la il·lustració dels anys 80”.

Beaumont, nascut a Calahorra, es va instal·lar a Catalunya després de prestar el servei militar. Va treballar a l’empresa Bruguera, on va trobar el camí de dibuixant, ja que va participar en l’elaboració de Capitán Trueno, amb l’escriptor Víctor Mora i Ambrós. Es va establir a Cerdanyola, un cop va superar una malaltia, i va crear l’estudi Beaumont, on van arribar a treballar una trentena de persones.

Comentaris
To Top