Ciutat

Els majors de 60 reben la quarta dosi i la vacuna contra la grip: “Més val prevenir”

A Sabadell, més de 50.000 persones ja es poden vacunar

Dues persones entren al CAP Can Rull aquest dilluns | Victor Castillo

“Val més prevenir”. Era la frase que es repetia aquest dilluns entre els usuaris que s’han acostat al CAP Centre de Sabadell per rebre la doble vacuna. Els majors de 60 anys, les embarassades i els grups de risc poden acudir als centres perquè se’ls administri la quarta dosi de la vacuna de la covid-19, que s’ha començat a injectar de forma simultània a la vacunació contra la grip.

Mentre alguns sortien fregant-se el braç, al taulell, altres demanaven hora i preguntaven sobre la possibilitat o no de rebre només una de les dues punxades, encara desconeixedors del funcionament de la campanya que ha engegat el Departament de Salut per rebre la dosi de reforç.

“Nosaltres no hem passat la covid, però no teníem cap dubte que quan arribés el nostre torn, vindríem a posar-nos la quarta dosi. Més val anar segur”, coincidia a analitzar una parella a la sortida del centre, a la plaça de Joan Oliu i Pich. En la mateixa línia, el Joan Petit confirmava que ja estava protegit: “m’he posat la de la grip i la de la covid. Les altres punxades no em van provocar cap reacció”, expressava confiat. “No és obligatori, però considero que és millor prevenir”, remarcava.

El Samuel, de 74 anys, tampoc va tenir cap dubte. “Sóc persona de risc perquè tinc una leucèmia des de fa 10 anys”, detalla. “Si em diuen de vacunar-me, me la poso”.

Més de 50.000 persones

A Sabadell, estan citades en total més de 54.000 persones, segons dades de l’Informe Estadístic de Població a la ciutat de l’any 2021. Algunes de les quals, però, ja han rebut la punxada, en ser majors de 80 anys (més de 12.000 persones, segons el balanç anual). La xifra de majors de 60 anys suposa un 25% del total de la població a la ciutat.

Des del 10 d’octubre passat, els diferents col·lectius citats poden demanar hora per vacunar-se a través de La Meva Salut o trucant directament al centre d’atenció primària (CAP) pertinent. Els grups se sumen així a les persones més grans de 80 anys, que el 25 de setembre es van començar a vacunar per la covid i la grip alhora.

L’arribada del fred, major risc

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha destacat la importància de rebre el vaccí i ha afirmat que s’està cridant a vacunar-se a les persones que poden tenir complicacions en cas de contagiar-se. Cabezas ha incidit en el fet que és la primera vegada que es disposa de vacunes bivalents adaptades contra òmicron i concretament contra les variants BA.4 i BA.5, que són les que circulen majoritàriament a Catalunya. La crida a la vacunació arriba en un moment en què es preveu una baixada de les temperatures. “És molt important perquè entrem a la tardor i veiem les dades que hi ha als països de l’entorn”, sentencia Cabezas.

Comentaris
To Top