Ciutat

El Complex Egara acull la Marató Vermella de donació de sang

Hi serà fins aquest dijous, dia 20

Una dona fa una donació de sang a Sabadell, en una imatge d’arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

La Marató Vermella, una iniciativa itinerant impulsada pels Mossos d’Esquadra, amb el Banc de Sang i Teixits, s’ha aturat durant tres dies al Complex Egara. Hi serà fins a dijous, dia 20. La ruta va arrencar el passat 2 d’octubre a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès, en el marc de la festa social del cos policial.

A les instal·lacions policials, que es troben al límit entre Sabadell i Terrassa, rebran voluntaris de 9-14 i de 16-20 hores. Fins a la data, i sense comptar amb el plasma recollit aquesta setmana, hi ha hagut 486 donacions.

Aquest recorregut farà que la comitiva s’aturi dues vegades a la capital vallesana. El 23 de novembre també rebrà donacions a la comissaria de Sabadell. La Marató Vermella és una idea solidària i social dels Mossos que fa honor al títol de la campanya perquè recorrerà 42,195 quilòmetres amb equips del Banc de Sang i Teixits.

Tot plegat, serà més d’un mes viatjant pels edificis policials del país -42 dies-. El 30 de novembre tancarà la itinerància a la comissaria de les Corts, a Barcelona.

Qui pot donar?

En general, tothom pot donar sang, sempre i quan, estigui bé de salut. Sigui com sigui, hi ha algunes condicions, persones que hagin viatjat recentment han de consultar prèviament amb el Banc de Sang i Teixits. Però, en principi, pot ser donant tota persona que tingui entre 18 i 70 anys, pesi 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada.

El Banc de Sang alerta que només té reserves per a quatre dies i fa una crida a la donació

Comentaris
To Top