Ciutat

Manolo Vázquez: “La festa del pop gallec també enriqueix Sabadell”

Manolo Vázquez, president del Centro Galego Nós / Víctor Castillo

El Centro Galego Nós celebra aquest cap de setmana la tradicional festa del pop a l’Eix Macià: gastronomia, música en viu i folklore

Manolo Vázquez, president del Centro Galego Nós / Víctor Castillo

Racions de pop amb denominació d’origen, tapes de lacón, xoriço, pebrots del padró, vedella de Lugo… L’Eix Macià de Sabadell acull aquest cap de setmana la festa del pop gallec, una cita anual que s’organitza a la ciutat des de l’any 2013 que exporta els plats típics, la cultura i l’essència de la cultura gallega.

“Sabadell és una ciutat diversa, i això la fa moderna. La cultura gallega, com tota la resta, enriqueixen la nostra ciutat”, apunta Manolo Vázquez, president del Centro Galego Nós, entitat organitzadora de l’esdeveniment. Vázquez sosté que la festa va nèixer per l’anhel de portar un tastet de seva la terra a Sabadell.

Just davant del llac del parc Catalunya els gallecs organitzen la seva festa. Un restaurant amb productes d’Ourense i altres províncies de la comunitat gallega, una fira multisectorial, música dels gaiteros en viu, l’orquestra Duo Titanic i altres sorpreses.

Manolo Vázquez, president de l’entitat gallega / Víctor Castillo

Manolo Vázquez, president de l’entitat gallega / Víctor Castillo

El calendari: tres dies de festa

De fet, divendres s’inaugura la festa amb un pica-pica obert a tothom i el sorteig d’un quadre elaborat per l’artista Natalia Belyaeva. Dissabte és previst una actuació dels gaiteros i de l’orquestra i diumenge se celebra el dinar d’entitats i representants polítics de Sabadell.

“La cultura gallega, com qualsevol altra, és especial quan es comparteix”, considera el president de  l’entitat. I s’hi espera una gran participació: la darrera festa va reunir 7.000 persones. I es van consumir uns 1.500 kg  de pop, el que equivaldria a unes 4.000 racions. “Les cues eren llarguíssimes”, reconeix. 

L’entitat, ubicada al barri de Cifuentes, compta amb 400 socis, la meitat dels quals són gallecs, i es va fundar l’any 1978. També tenen un Grup de Gaites i Danses que participa en les activitats de l’entitat i en intercanvis culturals amb grups d’altres cases regionals.

El Centro Nós celebra la festa gallega amb música i gastronomia típica

Comentaris
To Top