Ciutat

El Centro Nós celebra la festa gallega amb música i gastronomia típica

Les mostres gastronòmiques se serviran al parc de Catalunya / cedida
Les mostres gastronòmiques se serviran al parc de Catalunya / cedida

Tapes de lacón, pop i xoriço, pebrots del padró, botifarres, costelles, vedella de Lugo. Tot això, maridat amb vi Ribeiro. I música típica de Galícia. El Centro Galego Nós, una entitat que promou la cultura gallega a Sabadell, organitza aquest cap de setmana la tradicional festa gallega al Parc Catalunya, una mostra de la cultura i gastronomia gallega oberta a tots els ciutadans de Sabadell. “Hi haurà una gran varietat de productes típics gallecs, un tastet de la nostra terra a Sabadell”, ha destacat el president de l’entitat, Manuel Vázquez. Ho veuen com una oportunitat d’exportar la seva cultura i obrir-la a altres paladars.

La fira sectorial estarà oberta des d’avui mateix, al mateix Parc de Catalunya. Avui al migdia (14 h) se celebrarà un dinar popular amb gastronomia gallega i estaran convidats diferents representants polítics. Més tard hi haurà concerts per amenitzar la jornada. L’orquestra Klan i Gaiteros del Nós portaran un tastet de la seva terra en forma de notes musicals.

El diumenge, continuarà l’actuació dels Gaiteros i durant tot el cap de setmana els visitants podran gaudir a les parades de la Fira Multisectorial i del pop de la regió. A banda d’aquesta activitat festiva, l’entitat ha recuperat algunes activitats en el seu centre social com ara classes de gaita, el curs de pintura o la proposta de fer classes de gallec o informàtica. 

L’entitat, ubicada al barri de Cifuentes, compta amb 400 socis, la meitat dels quals són gallecs, i es va fundar l’any 1978. També tenen un Grup de Gaites i Danses que participa en les activitats de l’entitat i en intercanvis culturals amb grups d’altres cases regionals, com ara les Trobades de Gaiteiros i Pandereteras.

Comentaris
To Top