Ciutat

Galeria | Les obres del Midcat, una dècada després

L’impacte del gasoducte en diferents zones encara és visible. Un dels punts de pas havia de ser Sabadell

Fa dues setmanes, el projecte del gasoducte Midcat va quedar descartat. En el seu lloc, Espanya, França i Portugal van acordar la construcció del BarMar, un corredor d’hidrogen que connecti Barcelona i Marsella.

Malgrat que hagi quedat enterrat, l’impacte del MidCat en diferents zones encara és visible. Un dels punts de pas havia de ser Sabadell, on es van iniciar diversos treballs que van provocar les protestes d’entitats ecologistes i moviments cívics com l’Entesa, crítics amb el projecte a começaments de la passada dècada.

Josep Maria Elias era coordinador de les excursions de la gent gran entre la Unió Excursionista Sabadell i l’Ajuntament. A començaments del 2012 va topar de ple amb la construcció del gasoducte, que els obligava a canviar els itineraris previstos i buscar alternatives pels camins i corriols del rodal de Sabadell.

D’aquella època, en guarda algunes fotografies de les obres en el tram que havia d’unir Martorell i Hostalric. Es tracta d’imatges de fa més d’una dècada, entre altres indrets, del bosc de Can Deu fins a la carretera de Matadepera. Un tram on actualment s’hi ha de construir el carril per a bicicletes, vehicles de mobilitat personal (VMP) i vianants que connecti Sabadell amb Terrassa.

El Midcat és un gasoducte entre Espanya i França que havia de connectar la Península Ibèrica amb la resta d’Europa per exportar el gas procedent d’Algèria i reduir així la dependència del gas de Rússia.

L’ADENC organitza una visita pels espais amenaçats pel Quart Cinturó

Comentaris
To Top