Ciutat

L’ADENC organitza una visita pels espais amenaçats pel Quart Cinturó

Joan Cuscó explica l'impacte del gasoducte MidCat / Óscar Espinosa

El Vallès fa anys que va perdent espais verds. La setmana passada es reobria el Torrent dels Colobrers que va ser tancat el passat 17 d’agost, a causa dels desperfectes que va ocasionar una forta tempesta. Però no són els fenòmens climatològics els que amenacen aquests pulmons verds del rodal de la ciutat, el pas dels humans és la principal amenaça per la seva conservació.

Aquest matí, l’Associació per la defensa i estudi de la natura – ADENC-, ha organitzat una visita per alguns espais verds amenaçats per obres com el Quart Cinturó o el gasoducte Midcat. L’objectiu d’aquesta sortida era explicar quins són els impactes que aquestes infraestructures tenen sobre l’entorn.

La visita ha començat pel Torrent dels Colobrers, un dels espais per on podria passar el traçat de la Ronda Nord. Joan Cuscó, president de l’ADENC, ha guiat l’expedició mentre explicava les característiques de diferents racons d’aquest pulmó verd. Cuscó explicava que el Torrent dels Colobrers “té un alt valor paisatgístic”, però que moltes de les espècies que hi han no són pròpies del Vallès ni de l’espai.

Publicitat

La ruta ha continuat fins el gasoducte Midcat, una obra que ja va deixar cert impacte a la zona. “L’impacte no va estar tant greu des d’un punt ecològic, perquè en aquest espai, que era zona forestal, es va crear un espai obert on ara hi ha molta fauna com conills i alguns depredadors”, explicava Cuscó, tot i que criticava la restauració ambiental que es va fer a la zona. “Van moure moltíssima terra, però quan van tapar el gasoducte, la reposició del sól es va fer bastant malament, van plantar pins i alzines que no van acabar creixent”, assegurava el president de l’ADENC.

Falta d’alternatives i estudis d’impacte ambiental poc clars

Cuscó creu que “no s’estan estudiant alternatives suficients”, i critica que els estudis d’impacte ambiental que s’han fet “no s’entenen”. “No deixen mai les coses clares”, assegurava el president de l’ADENC. Des de l’entitat sostenen que aquestes obres són fruit de l’especulació i un procés d’urbanització imparable, en un Vallès on moltes zones verdes han desaparegut.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top