Ciutat

Canvi de temps a la vista: baixen les temperatures

A partir de divendres es preveu que es normalitzi la temperatura amb l’arribada de pluges

A partir de divendres s’esperen pluges a la ciutat / V. CASTILLO

La tardor anòmala, amb temperatures per sobre la mitjana històrica, arriba al seu final, almenys durant uns dies, segons la predicció a mitjà termini. A partir de divendres, coincidint amb l’arribada de precipitacions a la ciutat, la temperatura recuperaria la normalitat: “Hi haurà el pas de diverses línies frontals provinents de l’oest peninsular. No esperem que portin molta precipitació, però sí que farà que la temperatura es vagi normalitzant”, analitzen des del Servei Meteorològic de Catalunya.

Un canvi de temps, que obligarà a treure els primers abrics, per cloure una primera quinzena de rècord. I és que aquests catorze dies, la temperatura màxima mitjana s’ha situat fregant els 22 ºC (21,8 ºC) i la mínima superant els 9 ºC (9,1 ºC), deixant una temperatura mitjana de 15,5 ºC.

Uns registres que si els comparem amb el mateix període dels darrers tres anys, mostren aquest augment del termòmetre en la temperatura mitjana: 2021
(11,1 ºC), 2020 (13,3 ºC) i 2019 (10,4 ºC).

Respecte a la pluviometria, caldrà veure que passa en els pròxims dies, però ara com ara, els registres mantenen un gran paral·lelisme amb els registrats durant el mes d’octubre, el més sec de la darrera dècada: en aquesta primera quinzena de mes, l’estació automàtica Sabadell – Parc Agrari, del Servei Meteorològic de Catalunya, va registrar 13,8 litres.

Aquest novembre, de moment, se n’han comptabilitzat 7,1 mm, durant els quatre dies de precipitació a la ciutat. Registres molt allunyats, de moment, dels registrats durant el novembre del 2021 (85,9 l) i 2020 (67,2 l).

Nuvolositat amb clarianes

Fins a l’arribada d’aquesta davallada del mercuri, la tendència al llarg d’aquesta setmana estarà predominada per la nuvolositat, amb intervals de clarianes.

Comentaris
To Top