Ciutat

Els Mossos detenen a dos homes acusats d’extorsionar i reclamar 250.000 € a un empresari de Sabadell

Cotxe de Mossos / Arxiu

Els Mossos han detingut dos homes, de 27 i 45 anys, acusats d’extorsionar i reclamar 250.000 € al propietari d’una empresa de logística de Sabadell. El motiu dels fets era recuperar la pèrdua de 102 kg de marihuana intervinguda per les autoritats franceses a la localitat de Perrigny, al departament del Jura (Borgonya).

Tràfic de drogues

Tot va començar a l’agost, quan els dos arrestats van contractar els serveis de l’empresa sabadellenca per a transportar una mercaderia des de València fins a Frankfurt. Encàrrec que va ser subcontractat a una empresa de transport internacional, amb seu a Eslovènia, que va ser qui es va veure involucrada en el control policial francès.

Més endavant, la persona de l’empresa valenciana va desplaçar-se a Sabadell per reclamar la droga. Seguidament, un home que es va identificar com el propietari de la marihuana va demanar una compensació pels fets. Aquesta consistia en 94 kg de droga o bé 250.000 €.

Intimidació

Per pressionar l’empresari sabadellenc, els detinguts van enviar-li fotografies del seu domicili, dels seus vehicles i inclús fotografies on apareixien els pares de la víctima en un centre comercial. Moment en què la víctima va decidir denunciar. L’avís va permetre als Mossos detenir un dels homes a Barcelona i a la Policia Nacional arrestar al segon acusat a València.

El Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell ha decretat l’ingrés a presó d’un dels detinguts. L’altre ha quedat en llibertat amb càrrecs per ordre del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Paterna.

Comentaris
To Top