Ciutat

ERC Sabadell reivindica la figura de Nativitat Yarza

ERC Sabadell promou que l’Ajuntament s’adhereixi a l’Any Nativitat Yarza Planas, impulsat per l’Institut Català de les Dones (ICD), adscrit al Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, amb motiu del 150è aniversari del naixement de la primera alcaldessa de Catalunya i de tot l’Estat espanyol.

La formació també reclama que el consistori posi el nom de l’edil republicana a un espai públic, sigui un carrer, una plaça o algun altre equipament. En la mateixa línia, pretén que en difongui la figura acollint la mostra que l’ICD li ha dedicat, i que recuperi la veu i els discursos de Yarza, de la també republicana Fidela Renom (primera regidora sabadellenca) i d’altres sabadellenques coetànies seves en una campanya específica.

En el ple ordinari de desembre

La iniciativa ha estat presentada aquest dilluns en roda de premsa a la plaça Fidela Renom per la portaveu adjunta i secretària de Feminismes de la secció local de la formació, Èlia Soriano-Costa, i Clara Palau, vocal de la junta de l’associació feminista Nativitat Yarza Planas.

La portaveu ha destacat les aportacions de Yarza en la lluita pels drets de les dones, la laïcitat i les lluites socials. Per la seva banda, Palau ha insistit en la importància de la seva figura, com a pionera, però també per visibilitzar la tasca de tota una generació de dones que malauradament han quedat sovint invisibilitzades.

Els republicans vehicularan la iniciativa en forma de moció del grup municipal al ple ordinari de desembre, que tindrà lloc aquest dimarts a la tarda.

Comentaris
To Top