Ciutat

Quins polítics sabadellencs han anat a la manifestació contra la cimera hispano-francesa?

La cimera hispano-francesa celebrada aquest dijous a Barcelona ha despertat el rebuig de l’independentisme, que s’ha manifestat a la font de Montjuïc i a l’avinguda Maria Cristina per reivindicar que el procés és viu malgrat les proclames del govern espanyol. Des de primera hora, milers de persones han alçat la veu, coincidint amb la rebuda oficial del president del Govern, Pere Aragonès, a Pedro Sánchez i Emmanuel Macron.

La manifestació a la capital catalana ha comptat amb diversos representants de la política sabadellenca. Entre les entitats que hi han tingut cabuda, a més, hi ha Òmnium i l’ANC. La secretària nacional pel Vallès Occidental de l’Assemblea, Neus Alsina, ha celebrat que la resposta ha estat “magnífica” després que sortissin diversos autocars des de diferents punts de la comarca, com Sabadell.

A més, ha destacat que s’ha assolit l’objectiu d’evidenciar que “les pretensions de llibertat continuen ben vives” en una jornada marcada per l’àmplia presència policial a Barcelona. I ha afegit que s’ha aconseguit que la convocatòria fos unitària després que en les darreres cites “costés una mica més”.

Manifestació a Barcelona contra la cimera hispano-francesa | ACN

Manifestació a Barcelona contra la cimera hispano-francesa | ACN

Per la seva banda, el vicepresident d’Òmnium a Sabadell, Josep Boltaina, ha criticat que tant Espanya com França menystenen Catalunya, un fet que ha despertat les mostres de rebuig davant d’una cimera que ha titllat com un “acte de prepotència” per part dels dos països.

“És normal que la gent mostri el seu enuig i indignació”, ha defensat sobre les crítiques. I ha celebrat que hagi existit “unitat d’acció”, alhora que considera “fora de lloc” les xiulades a membres d’ERC presents durant la convocatòria. A més, ha insistit en la necessitat de trobar solucions polítiques al conflicte català. “Malgrat la repressió, som aquí”, ha remarcat després de la jornada.

ERC, Junts i la Crida, presents

Entre els representants de l’àmbit polític, l’alcaldable d’ERC a Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha reivindicat que el procés continua. “Que ho sàpiguen Sánchez i Macron, i el més important: que ho sàpiga el nostre poble: estar units és l’única manera de vèncer”, ha manifestat en un vídeo publicat a Twitter.

També ha estat present durant la jornada el líder de Junts per Sabadell, Lluís Matas, que s’ha manifestat al costat de la número 2 de la formació, Katia Botta, així com altres figures del partit com l’exconsellera sabadellenca Lourdes Ciuró.

Una altra de les figures que no hi ha faltat ha sigut la portaveu de la Crida, Nani Valero, que es va expressar també a través de les xarxes socials amb mostres de rebuig a la celebració d’aquest dijous.

L’arribada del president espanyol i el seu homòleg francès ha estat precedida d’una sonora xiulada. Alguns manifestants han llançat paper de vàter a la policia que protegia la tanca que limitava la protesta i d’altres han escridassat alguns representants polítics, com el president d’ERC, Oriol Junqueras.

Comentaris
To Top