Ciutat

Yenny Ribera: “Des de Sabadell, hem apadrinat una escola a l’Àfrica”

Yenny Ribera
Yenny Ribera, presidenta de l'entitat / M.O.

Una escola a Guinea Bissau amb segell sabadellenc. L’associació Espartanas Cooperación Internacional, fundada a Sabadell fa uns anys, ha impulsat una escola a l’oest de l’Àfrica i ha finançat material escolar perquè els nois i noies de la regió puguin escolaritzar-se. I ara porta el nom de l’associació de Sabadell. Yenny Ribera és fundadora i presidenta de l’entitat, i fa unes setmanes va rebre el premi Iberoamèrica Empresarial per la seva tasca social al capdavant d’Espartanas.

L'escola que ha apadrinat l'associació de Sabadell / CEDIDA

L’escola que ha apadrinat l’associació de Sabadell / CEDIDA

Però Espartanas diversifica la seva mirada solidària a altres països. “Hem donat uns 50.000 euros arreu del món, i ajut humanitari”, explica Ribera. El llistat de països beneficiaris és llarga: Ucraïna, Guinea Bissau, Turquia… Des de Sabadell, han equipat un centre mèdic i estan ajudant a reconstruir hospitals a Ucraïna, equips mèdics a Pakistan, donació de roba d’abric a Turquia, entre d’altres.

Darrere de les dades hi ha una història que motoritza la solidaritat. La Yenny Ribera no ho va tenir pas fàcil quan va arribar a l’Estat des de Bolivia, ara fa quasi dues dècades. Acostumada a un bon nivell socio-econòmic al seu país, quan va arribar ho va perdre tot. “Es tracta que ningú ho torni a passar malament”, apunta. “El món no és quadrat, és rodó. Avui estàs a dalt, demà pots estar a l’altra banda”, sosté.

Comentaris
To Top