Oci i cultura

Sabadell Sardanista clou el 75è aniversari amb un concert dedicat a l’Avi Xaxu

És una proposta per a tenora, tible, piano i escena, dissabte a Espai Cultura

Sabadell Sardanista celebrarà aquest dissabte 4 de març, a les 18h, el concert de cloenda del seu 75è aniversari, a Espai Cultura. Serà sota el títol Xaxu. Diàlegs i moments vitals, proposta per a tenora, tible, piano i escena. 

Serà un homenatge a Josep Vicens i Juli (1870-1956), àlies l’Avi Xaxu, un dels compositors més representatius de la sardana popular, que va dotar de to alegre i festiu i de melodies boniques i airoses el gènere, alhora que hi va donar “un regust de la terra”.

Les sardanes que s’interpretaran han estat adaptades pels tres músics que participen en el concert: Enric Ortí (tenora), Ivan Joanals (piano) i Xavi Piñol (tible). Cadascuna pretén oferir una visió cambrística i íntima de la peça original, mantenint, però, el tarannà popular que caracteritza Josep Vicens i Juli. L’escena anirà a càrrec de Valentí Maymó.

Les peces musicals del programa són les següents, escollides a partir de la investigació, la biografia i el guió de Jordi Gallegos:

Presentació: Ad libitum introit

Naixença: Carícies

Adolescència: Sense mare

Enamorament i festeig: Diàleg d’amor

Descendència: Fruit d’amor

Enviudament: Nena estimada

Des de Malgrat: Nostàlgia

Des de Girona: La font del Bou

Exili: Lluny de tu

Darrera etapa: Marinereta

Tancament: Cantant l’amor

El preu de l’entrada per als socis és de 8 euros, mentre que per als no socis és de 10 euros.

Ballada de sardanes

Per altra banda, Sabadell Sardanista organitza, diumenge a les 11.30h, a la plaça Doctor Robert, una ballada de sardanes amb la Cobla Principal de la Bisbal.

Comentaris
To Top